Chicago, IL
54°
Clear
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 9mph E
Humidity: 54%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
54°F
54°F
54°F
55°F
57°F
WedThuFriSatSun
64°F / 48°F
55°F / 45°F
54°F / 41°F
48°F / 39°F
54°F / 41°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

SRPSKA UN MISIJA IMA NOVI DOM: Titov “bunker” prodat za 50 miliona dolara, nova zgrada kupljena za 8!

Republika Srbija kupila je novi “dom” za svoju Stalnu misiju pri Ujedinjenim nacijama – u gradskoj kući na Marej Hilu, a koja je ranije bila dom Kluba kolekcionara, raja za ljubitelje markica, piše Njujork post.

Srbija je kupila ovu petospratnu rezidenciju s početka 20. veka za 7,9 miliona dolara, prema gradskoj imovinskoj evidenciji podnetoj u utorak.

Rezidencija u „Džordžijanskom stilu“, poznata kao Kuća Tomasa i Fani Klark, bila je u vlasništvu Kluba kolekcionara od 1937. godine.

Ova kupovina u Njujorku dolazi nakon prodaje vile koja je bila u vlasništvu nekadašnje Jugoslavije a koja je prodata za 50 miliona dolara krajem septembra prošle godine.

Ta šestospratna vila na adresi na Petoj aveniji 854, imala je prozore otporne na metke i špijunsku opremu iz doba Hladnog rata. Tu se navodno skrivao Tito nakon pokušaja atentata 1963. godine — i bio je u vlasništvu bivše Jugoslavije do izbijanja rata 1992. godine.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Nije mogla da bude data na prodaju dok sve države naslednice bivše zemlje – Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Severna Makedonija i Slovenija – nisu pristale na uslove prodaje.

Tristan Harper iz kuće „Daglas Eliman“ zastupao je države naslednice u toj transakciji. Takođe je predstavljao Srbiju u kupovini nove rezidencije u 35. Istočnoj ulici na broju 22.

Njujork post piše da Srbija pregovara o kupovini još jedne zgrade. U međuvremenu, zvaničnici srpske vlade su se, pišu, uselili u novu zgradu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je tamo sastancima tokom Skupštine Ujedinjenih nacija u septembru, rekli su izvori.

POVEZANE TEME:

PRIŠTINA DOZVOLILA ULAZAK PATRIJARHU: Porfirije će posetiti KiM “prema svom nahođenju”!

PATRIJARH PORUČIO: Božić provesti kod kuće, a ne polupaganski u polupijanoj atmosferi!

IRANAC, A PRAVI SRPSKU MUZIKU: Farja peva o Kosovu, Malom Radojici i Marku Kraljeviću! (VIDEO)

Izvor: N1.rs
Foto: N1

YOU MAY LIKE