Chicago
70°
Mostly Cloudy
6:36 am6:50 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 1mph SW
Humidity: 74%
Pressure: 30.19"Hg
UV index: 1
FriSatSun
75/63°F
73/59°F
70/61°F

Published 3 days ago

By Antonije Kovačević

SRPSKA ŠKOLA IMA NAJBOLJI METOD UČENJA NA SVETU! “Malac genijalac” počeo upis u Čikagu, program garantuje bolji uspeh u školi, razvoj intelekta i pažnje! (VIDEO)

Čikago je konačno dobio mesto na kome srpska i balkanska deca od 4-18 godina mogu da razviju svoje intelektualne kapacitete do maksimuma i dramatično poprave svoje rezultate u školi, ali i da se na najbolji način pripreme se za ono što ih čeka u srednjim školama i na univerzitetima!

Škola Malac genijalac” (Kid Genius), koja je krenula iz Srbije i u međuvremenu se proširila u 16 zemalja sveta, između ostalih i na Ameriku i Kanadu, prošle 2022.godine je izabrana za najbolju specijalizovanu školu za brzo učenje u svetu, a trenutno je u toku upis novih polaznika u dve kancelarije u regionu Čikaga: Niles (7900 North Milwaukee Ave) i Lyons (7939 43rd street, na imanju crkve Svetog Nikole), o čemu više informacija možete dobiti na telefon +1 (630) 915-1187!

Ova škola je spojila najbolja obrazovna iskustva Istoka i Zapada da bi deci omogućila bolji uspeh u školi, razvoj intelektualnih sposobnosti, poboljšanje pažnje i memorije…a rezultat su brojni svetski, evropski i srpski šampioni u matematici, fizici, hemiji…koji su prošli njihov program.

I ONI SU “MALCI GENIJALCI”: Andrej Živanović (10) je 2022. osvojio srebro na Svetskom prvenstvu u računanju, a Đorđe Jovkić (8) je osvajač brojnih nagrada iz matematike, hemije i fizike, i već ide u 3.razred

REZULTATI SVE GOVORE!

Program je zasnovan na upotrebi drevne japanske računaljke Abakus, a direktorka škole Nikolina Burilo kaže da u novu školsku godinu, u kojoj će se nastava odvijati na srpskom i engeleskom, ulaze ohrabreni sjajnim rezultatima koje su već postigli sa decom polaznicima:

NEVEROVATNI REZULTATI ZA KRATKO VREME: Deca brže uče, bolje pamte, imaju bolju koncentraciju…

–Rezultati naših đaka u Čikagu, ali i širom sveta pokazuju da programi naše škole pomažu deci višestruko…Bolji uspeh u školi, veće samopouzdanje, brže učenje, razvoj intelektualnih sposobnosti, poboljšanje pažnje i pamćenja, razvijanje moći vizuelizacije, analitičkog i logičkog razmišljanja, razvoja liderskih veština, emocionalne inteligencije…sve su to benefiti koje imaju deca koja prođu programe “Malca Genijalca”. Pozivam roditelje da to provere, jer rezultati stižu veoma brzo, kaže Nikolina Burilo.

Ona ističe da se nastava održava u malim grupama, kako bi se svakom detetu obezbedio INDIVIDUALNI PRISTUP i maksimalan napredak u razvoju. Osnovni fond obuhvata 12 časova mesečno (sedmično – tri školska časa vezano). U zavisnosti od individualnih potreba, dete može dodatno dobiti i do 20 ČASOVA KOJI SE NE NAPLAĆUJU. Uz pomoć WEB PLATFORME, deci je obezbeđena efikasna podrška učenju kod kuće. Časovi su kreativno osmišljeni, tako da deca uče kroz IGRU i ZABAVU.

RODITELJI, VI STE NA POTEZU: Direktorka Nikolina Burilo sa polaznico škole “Malac genijalac” u Čikagu

-Benefiti našeg programa se ne gube, već postaju TRAJNE SPOSOBNOSTI I VEŠTINE koje polaznici poseduju tokom čitavog života kao važnu životnu osnovu i pripremu za najprestižnija školovanja.

KAKO POBEDITI “PAMETNE TELEFONE”

U prvom delu priče o školi “Malac Genijalac” pisali smo o neiskorištenim potencijalima dece u klasičnom sistemu obrazovanja i tome kakvim je revolucionarnim metodama ova škola to prevazišla. Problem sa nedovoljnom pažnjom i koncentracijom, koji potiče ponajviše od upotrebe pametnih telefona, “Malac Genijalac rešava kod dece originalnim metodama. 

Više o Mentalnoj aritmetici, programu za računanju i pamćenju bez upotrebe olovke, papira i digitrona, zatim Numiconu koji pomaže onim najmlađima da savladaju osnovne matematičke pojmove i operacije kroz dodir, sluh i igru, možete da pročitate na linku ispod…

ŠTA JE PROGRAM ZA EFIKASNO I BRZO UČENJE?

Jedan od programa koji škola “Malac genijalac nudi jeste i onaj za efikasno i brzo učenje…

-Osnovna karakteristika sadašnjeg vremena su promene koje nastaju vrtoglavom brzinom. Klasične škole sve više kasne za društvenim i tehnološkim promenama. Nova znanja brzo nastaju, zato je znanje kao vrednost danas na prvom mestu, ispred materijalnih dobara. Mnogi naučnici ističu da tradicionalna nastava dominantnije razvija levu, logičko-racionalnu polovinu mozga kod dece, u odnosu na desnu, kreativno-intuitivnu. Rešenje ovih problema jeste primena inovativne i moderne nastave koja će svakog učenika dovesti do uspeha u skladu sa potencijalima. Naš Program za efikasno učenje nudi rešenje, ističe Nikolina Burilo.

Ona dodaje da osnovu ovog programa predstavljaju mape uma koje deci pomažu da bolje iskoriste neograničenu moć sopstvenog mozga.

-Pomoću mapa uma, koristeći slova, brojeve, boje, linije i crteže, deca sa lakoćom postižu izuzetne rezultate u učenju i pamćenju. Efikasno i ubrzano učenje je predviđeno za decu od 10 godina starosti, ali i učenike viših razreda osnovne škole, srednjoškolce i studente. Od izuzetne važnosti je da deca u nižim razredima zavole da uče i da uče lako, efikasno i jednostavno. Takođe, neophodno je da što pre razviju funkcionalno i kreativno razmišljanje i nauče kako da ga upotrebe u cilju sopstvenog razvoja.

Tokom realizacije obrazovnog programa Efikasno i ubrzano učenje polaznici će naučiti:

 • kako da razviju kreativno i funkcionalno razmišljanje,
 • da stvaraju mape uma, mape znanja i baze znanja,
 • da budu koncentrisani dok uče, u školi i kod kuće,
 • da otkriju svoj stil učenja i kako da ga unaprede,
 • da uče sa lakoćom i uživanjem,
 • 12 principa pamćenja,
 • kako da otkrivaju, obeležavaju i zapamte ključne pojmove,
 • kako da se oslobađaju treme prilikom usmenog odgovaranja,
 • cikluse pamćenja, da ne bi zaboravili ono što su naučili,
 • osnovne tehnike brzog čitanja i
 • kako da poboljšaju pamćenje pročitanog teksta.

BRZO ČITANJE I SAVRŠENO PAMĆENJE, ZA DECU I STUDENTE

Obrazovni program Brzo čitanje i savršeno pamćenje je predviđen za decu od 12 godina starosti, odnosno učenike viših razreda osnovne škole, srednjoškolce, studente i profesionalce iz različitih oblasti.

Tokom realizacije obrazovnog programa Brzo čitanje i savršeno pamćenje polaznici će naučiti :

 • da čitaju brzinom od 80 do 120 stranica teksta na sat,
 • da poboljšaju stepen razumevanja pročitanog teksta,
 • da poboljšaju pamćenje pročitanog teksta,
 • da brzo pretražuju sadržaj teksta,
 • da brzo iz teksta izdvoje potrebne informacije,
 • koje vrste memorija poseduju i koje su njihove osobine,
 • sedam memorijskih tehnika pamćenja i prisećanja neograničenog broja informacija,
 • kako da informacije prebace iz kratkoročne u dugoročnu memoriju i
  kako da lako i brzo uče strane jezike

MALAC RAČUNARAC: TAKO MALI, A VEĆ PROGRAMERI!

Malac Računarac je program škole “Malac genijalac” koji predstavlja školu programiranja, robotike i 3D modeliranja, a sastoji se od sledećih oblasti:

UPOZNAJMO RAČUNARE 

Uvodni kurs namenjen deci koja se po prvi put susreću sa računarima. Za njega nije potrebno nikakvo iskustvo ili predznanje. U ovom delu oni se upoznaju sa tim kako zapravo funkcionišu računari i čemu oni služe. Uče o tome da oni poseduju svoje telo (HARDWARE), ali i da su im potrebni posebni programi (SOFTWARE) koji ih pokreću.

PROGRAMIRANJE ZA POČETNIKE  

Kurs je namenjen početnicima koji se po prvi put susreću sa programiranjem.

-Programiranje za decu počinjemo sa programskim jezikom SCRATCH koji predstavlja osnovu računarske pismenosti. Nakon upoznavanja sa ovim jezikom, deca će moći da razgovaraju sa računarima i kreiraju sopstvene igre i animacije. Onda sledi upoznavanje sa najpopularnijim programskim jezikom na svetu – PYTHON, koji polaznicima omogućava složeniji rad i viši nivo kreativnosti, kaže Nikolina Burilo, direktorka škole “Malac genijalac” (Kid Genius) iz Čikaga, koja objašnjava dalje korake…

ROBOTIKA

-Po naučenim osnovama programiranja u SCRATCH-u, upuštamo se u novu avanturu sa mBot2 robotom. U ovom segmentu cilj je da deca nauče da jezik kompjutera pretoče u vidljive pokrete koje će naš robot izvršavati. Naučićemo da mu zadajemo osnovne naredbe, da kreiramo igrice i prevazilazimo prepreke, kako bismo rešavali problemske zadatke.

3D MODELIRANJE

-Na ovom kursu deca uče da stvaraju trodimenzionalne figure, oblike, a potom i likove, kojima će se služiti u daljem radu i uključiti ih u spostvene projekte, poput kreiranja igrica, animacija i sl.

WORDPRESS

-Koristeći WORDPRESS, Vaše dete će naučiti da kreira svoj PRVI SAJT, kombinujući grafiku, fotografije, muziku i zvuk.

Više informacija o programima za decu i upisu u dve filijale škole “Malac Genijalac” u Čikagu možete dobiti na telefon +1 (630) 915-1187 (Nikolina).

Piše: Antonije Kovačević Foto: Malac genijalac

POVEZANI TEKSTOVI:

NOVI SRPSKI GENIJE: Đorđe ima samo 8 godina, a fizika, hemija i biologija su mu ‘mačji kašalj’!

SVETSKO SREBRO ZA NAŠEG ANDREJA: Mladi Srbin vicešampin u mentalnom računanju!

SRPSKA ŠKOLA U ČIKAGU PRAVI OD DECE GENIJALCE! Revolucionarna metoda za brže učenje razvija inteligenciju i pamćenje, a klinci osvajaju zlatne medalje kao od šale! (VIDEO)

YOU MAY LIKE