Chicago, IL
64°
Fair
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 63°F
Wind: 13mph S
Humidity: 39%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 3
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
66°F
66°F
61°F
59°F
57°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
34°F / 23°F
46°F / 32°F
46°F / 39°F
61°F / 48°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

SRPSKA SELA I DALJE ZAVEJANA: Samo motorne sanke mogu da prođu, stariji muškarac evakuisan zbog bolesti! (FOTO)

Snežne padavine su stale, ali dramatične slike i dalje stižu iz zavejanih sela. Pripadnici Crvenog krsta iu Ivanjice su svakodnevno na terenu, pomažu ugroženim i bolesnim. Iz udaljenog sela Erčege uspeli su da evakuišu starijeg muškarca, onkološkog bolesnika iz zaseoka Jelići, kome su sneg i visoki snežni nameti presekli put i onemogućili odlazak na kontrolu.

-Agonija sa snegom na našoj teritoriji i dalje traje, a samim tim i muke meštana, jer još uvek ima sela dokojih je nemoguće doći. Na poziv lokalne samouprave bili smo prinuđeni da motornim sankama se probijemo do domaćistva u zaseoku Jelić, i pomognemo onkološkom bolesniku i prevezli ga do Ivanjice, gde ga je čekao sanitet za Kragujevac. Cela akcija evakuacije trrajala je nekoliko sati – kaže za agenciju RINA, Marko Andrejević iz ivanjičkog Crvenog krsta.

Međutim, ovo nije jedina akcija Crvenog krsta koji su u pomoć pritekli bespomoćnim sugrađanima. U vreme zime ne odmara, njihova služba ima veliki broj intervencija u kojima spašavaju ljudske živote.

-Tokom zime imamo preko 10 intervencija. Moram da napomene da bez motornih sanki mnoga domaćinstva bi nam bila nedostupna, a žiteljii ostali bez pomoći. Veliki broj naših članova radi i javljaju se na svaki poziv kako bi pomogli ugroženim građanima, ukoliko je povreba neka pomoć u vidu namirnica i evakuacija – dodao je on.

POVEZANE TEME:

DRAMATIČAN SNIMAK IZ PRIJEPOLJA: Divlji vepar upao u dvorište, zaletao se na ljude, psi uspeli da ga oteraju!

BICIKLAMA KROZ CELU SRBIJU: Čašica rakije zagrejala promrzle Francuze, usred zime krenuli na put dug 11.000 kilometara!

U ZEMLJOTRESU U TURSKOJ STRADAO DEČAK SRPSKOG POREKLA: “Bio je izuzetno pametno i lepo dete. Plavokos, vedar, pravi anđeo!”

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE