Connect with us

sport

SRPSKA LEGENDA NHL-A: Na 1000. meču se pobio, pa dobio jaknu sa srpskom zastavom! (FOTO, VIDEO)

Published

on

Milan Lučić, kanadski hokejaš srpskog porekla, odigrao je 1000. meč u NHL ligi koji je obeležio tučom.

Nije neobično da se igrači povremeno pobiju na utakmicama NHL lige, tada bi sve stalo, a oni bi dobili protost da golim pesnicama odmere snage sa rivalom.

Ovog puta je Lučić završio krvave glave na jubileju, ali je njegov Kaljari Flejms slavio proti Toronto Mejpl Lifsa sa 3:2.

„Oduvek sam bio dečak koji je verovao u sebe, bez obzira što nisam draftovan na WHL ili igrao za neku od najboljih organizacija ili timova kao klinac. Kada bi me bilo ko pitao ‘Šta ćeš biti kada odrasteš?“, uvek sam imao samo jedan odgovor. Nikada nisam imao rezervni plan“, rekao je Lučić u jednom od podsećanja na 14-godišnju karijeru.

U NHL ligu je stigao 2006, kada je imao 19 godina i obukao dres Boston Bruinsa. Samo tri godine kasnije osvojio je Stenli kup. Prvih osam sezona je proveo u ovom klubu, pre nego što je 2015. godine trejdovan u Los Anđeles Kingse. Posle samo jedne sezone je kao slobodni agent stigao u kaljari.

Njegovi roditelji su Dobrivoje Lučić i Snežana Kesa. Otac je napustio Srbiju sa 27 godina, dok je majka sa dve godine stigla u Vankuver sa porodicom.

Lučić je 2008. godine osvojio nagradu za najboljeg sedmog igrača, a u dva navrata je podigao i Edi Šor nagradu. Dva puta je 2008. i 2009. godine učestvovao na meču mladih zvezda NHL.

Neposredno pred meč objavljena je i specijalna jakna za Lučića sa brojem 1000 na leđima, dok je na rukavu uz kanadsku i američku zastavu bila i srpska. Lučić je svojim ćerkama obukao ovu specijalnu jaknu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter@27MilanLucic

Advertisement