Connect with us

Srbija

SRPSKA KALORIJSKA BOMBA: Ćelepinje su spoj zlatiborskog specijaliteta i pazarskih ćevapa! (FOTO)

Published

on

Zlatibor je poznat po čuvenoj komplet lepinji, a Novi Pazar po ćevapima. Međutim, ova dva specijaliteta spojila su se na pola puta jer u Čačku se već nekoliko meseci prave masne, domaće – ćelepinje. Idealan doručak za sve one koji ne broje kalorije i ne misle na pritisak, a pekar Predrag kaže da je ova ideja nastala sasvim slučajno, ali da sada mnogi žele na ovaj način da omaste brk.

„Кorona virus očigledno nije uticao na apetit naših sugrađana, komplet lepinja sa domaćim kajmakom, jajima i pretopom od svinjskog i jagnjećeg pečenja nije bila dovoljna, pa smo odlučili da u nju stavimo i pet ćevapa od čistog junećeg mesa. Prvo je to bilo probno, ali je prodaja odlično krenula, pa su sada „ćelepinje“ naš najtraženiji proizvod. Možda nastane još jedan brend Zapadne Srbije, ko zna“, kaže za RINU Predrag kroz osmeh.

Inače, mesto gde se danas prodaju ove zlatiborske komplet lepinje sa novopazarskim ćevapima, pre samo godinu dana bilo je noćni klub ali se usled pandemije korona virusa čitav biznis prilagodio teškoj situcaiji i promenio delatnost.

„Bili smo poznati po noćnim žurkama i dobrom provodu, kada je sve stalo zbog korone bilo je jako teško. Nismo znali kako da nastavimo poslovanje, jer je bilo evidentno da provod preko vikenda dugo neće biti moguć. Odlučili smo da se baziramo na hranu, radili smo kućnu dostavu tokom vanrednog stanja i zadovoljni smo. Uspeli smo da opstanemo u ovom teškom vrmenu, na taj način. Ponosni smo što smo iako početnici u pravljenju hrane uspeli da napravimo „ćelepinje“ po kojima nas prepoznaju“, rekao je vlasnik lokala.

Iz Čačka poručuju da je ovaj novi specijalitet od domaćih sastojaka idealan kad odlučite da prekršite dijetu, jer tada ćete bar znati zašto ste to uradili.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement