Chicago, IL
63°
Fair
6:37 am5:30 pm CST
Feels like: 63°F
Wind: 15mph SW
Humidity: 40%
Pressure: 29.86"Hg
UV index: 2
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
61°F
59°F
52°F
50°F
48°F
ThuFriSatSunMon
50°F / 36°F
41°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 50°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

SRPSKA DECA PONOVO PRVA NA SVETU: Studenti Ekonomskog fakulteta najbolje rešili studiju slučaja u Berlinu!

Studenti druge godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Ilda Đukić, Mina Tomić, Petar Ilić i Mihajlo Šipić pobednici su međunarodnog takmičenja ,,High Bridge Global Case Competition 2023” koje je realizovala konsultantska akademija High Bridge koja se bavi pripremom kandidata za proces selekcije u vodećim konsultantskim kućama.

Na takmičenju je učestvovalo više od 1000 učesnika raspoređenih u preko 300 timova. Sudije su iz prve runde takmičenja odabrale 16 timova za prolazak u polufinale među kojima je bio i tim studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu koji je imao zadatak da osmisli i plasira on-boarding trening za novozaposlene pripadnike generacije Z. Nakon uspešno savladanog polufinala i plasmana u finale, tim je prezentovao rešenje ispred panela ex-MBB konsultanata. Detaljna analiza i rešenje su ih doveli do prvog mesta na globalnom takmičenju.

,,Naša najveća prednost je detaljan pristup uz opsežno istraživanje. Želeli smo da dodamo vrednost tako što nismo dali generalnu preporuku, već razradili detaljan plan njene realizacije, od samih veština do rasporeda aktivnosti i partnera sa kojima će akademija sarađivati kako bi integrisala veštačku inteligenciju u svoj program obuke. Ono što je posebno oduševilo sudije bila je detaljna analiza troškova, koja nam je zajedno sa kreativnošću našeg rešenja i kvalitetom prezentovanja, na kraju donela pobedu” kaže Ilda Đukić.

Rešavanju studije slučaja pristupili su utvrđivanjem svih zahteva i detaljnim istraživanjem šta najviše nedostaje novozaposlenima i koje veštine predstavljaju najveći problem.

,,Potrudili smo se da učinimo obuku što zanimljivijom generaciji Z i adekvatnom za rad koji ih čeka na poslu. Zadatak je zahtevao da predložimo kreativno rešenje i da izračunamo troškove potrebne za realizaciju naše ideje. Znali smo da će na takmičenju učestvovati studenti iz celog sveta tako da smo bili dodatno motivisani da što bolje rešimo studiju slučaja” objašnjava Mihajlo Šipić.

Takmičenje je bilo stresno, ali i zanimljivo. Tim je odlučio da se okupi na fakultetu i prezentuje zajedno u finalu, jer su zaključili da su jedni drugima podrška i da je timski duh najveća prednost.

,,Bilo je pravo zadovoljostvo učestvovati na ovako zanimljivom takmičenju sa sjajnim timom i sigurna sam da je ovo početak našeg zajedničkog rada. Sjajna prezentacija sadržajna odgovorima na zadatu temu, ali i vizuelni prikaz bili su ključni faktori koji su nam doneli pobedu. Uspeli smo da impresioniramo sudije koje imaju izuzetno iskustvo” poručuje Mina Tomić.

Petar Ilić smatra da je bilo najteže povezivanje svih ideja u jednu koherentnu celinu i dodaje ,,S obzirom da smo poprilično uigrani, vrlo brzo smo se usaglasili šta je potrebno da uradimo i prešli smo na detaljnu razradu svakog segmenta rešenja. Momenat prolaska u finale je definitivno bio neverovatan za sve nas, a kada smo saznali da smo pobedili, u prvi mah nam je bilo veoma teško da poverujemo u to. Sa ovog takmičenja nosimo mnogo uspomena, od smeha i adrenalina, do stresa i pritiska, ali sve to doprinosi našem iskustvu da postanemo sve bolji i bolji, i da kao tim budemo još usklađeniji” zaključuje Ilić.

Tim uskoro počinje sa novim pripremama za takmičenja koja ih očekuju u narednom periodu.

SAZNAJTE VIŠE:

PREMINUO POZNATI DIZAJNER: Pako Raban je okrenuo modu naglavačke!

MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: “Ne učite decu samo da budu Srbi…” (FOTO+VIDEO)

ČAČAK U KARIPSKOM MORU: Ronioci Srbije otkrivaju podvodne lepote Meksika! (FOTO)

Izvor: Nedeljnik
Foto: Printscreen Brainz.centar

YOU MAY LIKE