Chicago
50°
Делимично облачно
6:57 am4:20 pm CST
Осећај: 45°F
Ветар: 17mph SW
Влажност: 56%
Притисак: 29.8"Hg
УВ индекс: 2
ПетСубНед
43/39°F
43/37°F
41/32°F

Published 2 godine ranije

By admin

SRPKINJA NA ČELU NAJPOZNATIJEG KANADSKOG LISTA: Odmah je napali zato što “podržava antivaksera Novaka Đokovića”!

Pre dve nedelje Srpkinja Marina Glogovac doživela je veliku počast i profesionalno priznanje – postala je direktorka (CEO) najtiražnijeg kanadskog lista, Toronto Star. Međutim, ček i pre nego što je preuzela dužnost, našla se na udaru kritika. Besmislenih naravno.

Tekst o tome napisao je novinar Britića Darko Dudić, a mi ga prenosimo u celosti…

“Velika je stvar što je Marina Glogovac na čelu Toronto Stara. Trebalo je samo nedelju dana njenim klevetnicima da naprave zasedu.

Dana 14. aprila 2022. godine otkriveno je da je budući predsednik i izvršni direktor Toronto Stara medijska ličnost carica dobrotvor Marina Glogovac. Publikacija osnovana 1892. godine ima istoriju liberalnog novinarstva uprkos tome što ju je nedavno kupio konzervativni dvojac.

A onda su se dva novinara, Maks Foset i Džon Miler, naglas (vrlo glasno) zapitali da li Glogovac treba otpustiti zbog „sramnih tvitova“.

Neke od kritika su apsurdne, na primer, njeni lajkovi na društvenim mrežama „uključuju podršku ličnostima koje su protiv vakcina, poput… Novaka Đokovića“.

Znači, Srpkinja treba da ostane bez posla zbog toga što joj se dopada Novak Đoković?

Miler piše da Glogovac „misli da je COVID varka“, ali kasnije citira njen tvit u kojem priznaje da je imala Covid-19 i da je odlučila da se vakciniše. Da li još neko vidi nedoslednost ovde?

Obojica se suprotstavljaju (sada obrisanom) tvitu Marine Glogovac, koja poredi kanadska ograničenja sa vremenom koje je provela u Jugoslaviji pre nego što je otišla iz nje, u svojim dvadesetim godinama, koji je glasio:

“Vakcinisana + imala sam Covid…ali neću ući ni u jednu ustanovu koja zahteva pasoše, iz principa. Da li ste živeli u komunističkoj zemlji? Hvala.

Marina Glogovac

Da li bi trebalo da izgubite posao jer ste otkrili da biste radije propustili bar nego da pokažete COVID pasoš na vratima? Školska učiteljica mi je jednom rekla kako je izgubila posao kada su jugoslovenske vlasti saznale da je prisustvovala ponoćnoj misi na Badnje veče. Razlog je bio taj što bilo ko na uticajnoj poziciji, poput učitelja, ne može imati bilo kakvo verovanje koje je nespojivo sa komunizmom. Ali to je potpuno drugačije od COVID stvari u Kanadi, zar ne?

Uporedite politike protiv koronavirusa tri zemlje Komonvelta. Kanada tera ljude u avionima i nekim vozovima da pokažu da su potpuno vakcinisani. To traže i od transportnih radnika takođe. Australija je tvrdila da održava pravilo „nulte tolerancije“ na COVID do kraja prošle godine, dok je Velika Britanija ukinula manje-više sva ograničenja. S obzirom na dovoljno prekogranične netolerancije, svaki bi osudio politiku drugih.

RAZLIČITE ZEMLJE, RAZLIČITA PRAVILA: Treba li otpustiti one koji se usude da se ne slažu sa pravilima u svojoj zemlji?

Glogovac se takođe našla na udaru kritike jer je Fajzer nazvala „masivnom korumpiranom dron-korporacijom“ koja je „zauzela“ vladu Ontarija i što je jednom pomenula „psihozu formiranja mase“. Ukratko, ova teorija implicira da su ljudi napustili svoje kritičke sposobnosti i ponašaju se kao hipnotisani od strane vođe. To je zato što su odvojeni od društva u svetu gde je anksioznost zavladala.

Miler i Foset pišu da je „psihoza formiranja mase“ razotkrivena, čime misle da nije zvanično navedena kao mentalni poremećaj. Ali ovaj preteći dogmatizam njihovih članaka govori drugu priču. Uz hakove koji sugerišu da je Glogovac trebalo da bude diskvalifikovana (za poziciju u Toronto Staru, prim.prev) još u fazi provere a na osnovu „sviđanja“ Novaka Đokovića, možda bi trebalo ponovo da se vratimo na ovu čudnu psihozu.

Glogovac je na kraju bila primorana da uputi svojevrsno izvinjenje”, piše u Dudićevoj kolumni.

Piše: Darko Dudić za Britić Foto: Toronto Star

YOU MAY LIKE