Chicago, IL
46°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 46°F
Wind: 2mph SSW
Humidity: 50%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 0
8 pm9 pm10 pm11 pm12 am
45°F
45°F
45°F
45°F
43°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 45°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

SRPKINJA KOJA DECENIJAMA ŽIVI AMERIČKI SAN: Objavila sliku sa Kamalom Haris i zapalila društvene mreže!

Jedna od Srpkinja koje su uspele u inostranstvu je i Nina Monte Karp. Ona je u svetu jako poznata po svom izumu – pametnoj kolevci koja roditeljima olakšava život. Dizajnirana je da ljulja i umiruje bebu kad plače i omogućava da beba spava sigurno na leđima.

Kako je Nina rekla u jednom intervjuu, SNOO je prva umrežena pametna kolevka u svetu koja je više virtuelni robot-dadilja, koja pomaže roditeljima 24 sata dnevno, ljulja i šuška bebu cele noći i dana, dodajući dva sata i bebinom i roditeljskom spavanju. Plus, kada beba plače, automatski reaguje potpuno istim tipom pokreta i zvukom koji se nalazi u maminoj materici, a koje takođe koriste i iskusne dadilje, što umiruje plakanje za nekoliko sekundi.

Taj njen projekat je toliko popularan da u njega investiraju i holivudske zverke poput Leonarda Dikaprija i Skarlet Johanson, a rado ga koriste mnogi – od evropskih kraljevskih porodica do zvezda kao što su Ilon Mask, Bijonse, Kejt Hadson, ali i mame i tate koji nisu među slavnima.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

A da se Nina kreće u društvu najmoćnijih na planeti, pokazuje i jedna fotografija koju je nedavno objavila na Instagramu. Na njoj je ona sa Kamalom Haris, najmoćnijom ženom u Americi, potpredsednicom Sjedinjenih Država. Ovu prijateljsku porodičnu fotografiju Nina je objavila uz čestitke za Božić.

Inače Nina Monte Karp se pre četiri decenije odselila u Ameriku.

U međuvremenu je postala producentkinja, rediteljka, aktivistkinja za zaštitu životne sredine. Ona je suosnivačica i viša potpredsednica kompanije Happiest Babi, Inc. Nalazi se i u odboru kompanije Healthy Child Healthy World – nacionalne ekološke neprofitne organizacije posvećene zaštiti dece od hemijskih i drugih pretnji iz okruženja i promovisanju bezbednijeg, zdravijeg okruženja. Takođe je potpredsednica fonda Dečje bolnice u Los Anđelesu koji se bavi tinejdžerima beskućnicima, a aktivna je i u podršci ženama s rakom dojke.

Nina je rođena u Beogradu 1963, a njen ujak Milan Panić bio je predsednik Vlade Jugoslavije. Udata je za poznatog američkog pedijatra i autora dr Harvija Karpa s kojim ima ćerku Leksi i s kojim živi u Los Anđelesu.

POVEZANE TEME:

GORI NEBO NAD UKRAJINOM: Rusi lansirali preko 120 raketa, Kijev najviše na udaru!

NAJLEPŠA LJUBAVNA PRIČA BIVŠE JUGE: Ona je bila najlepša dama Beograda, a on njen asistent na fakultetu!

STEFANOVA ŠUMA NA PADINAMA OVČARA: Mladić posadio na desetine stabala i pokrenuo akciju! (FOTO)

Izvor: Zadovoljna.nova.rs
Foto: Printscreen Instagram @ninamontee

YOU MAY LIKE