Connect with us

Dijaspora

SRCEM ZA SRCE SRBIJE: Stigla pomoć iz Pariza za najugroženije mališane Metohije!

Published

on

Osamnaestog juna ove godine Kulturno umetničko društvo “Izvor” iz Pariza je organizovalo humanitarno veče, “Srcem za srce Srbije” a sav prihod od ove sjajne večeri bio namenjen srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji. Veliki broj ljudi je učestovao i podržao ovu akciju a poslednjih dana jula su predstavnici ovog udruženja boravili na Kosovu i Metohiji kako bi odneli prikupljenu pomoć.

Vec trinaestu godinu za redom “Izvoraši” putem svoje akcije Srcem za Srce Srbije dele pomoć deci iz srpskih enklava sa Kosova i Metohije. Ove godine je sakupljeno 6500eur i podeljeno je mališanima sa područja Metohije. Predsednica ovog udruženja, Dubravka Stijović, je bila jedna od nekoliko Izvoraša koji su pomoć odneli i koja je za SSUP portal izjavila sledeće:

“Sa ovim novcem smo obradovali 40 mališana i finansirali sportaki turnir planiran za septembar. Izvoraši ovu akciju organizuju uz pomoć bratstva Manastira Dečani koji im pomažu da odrede decu kojima je pomoć najpotrebnija. U Manastiru smo konačili 30. jula, a 31. jula nakon liturgije smo delili pomoć. Srećni smo što imamo mogućnosti i možemo da pomognemo tim ljudima koji, možemo reći, ne zive baš u najsjajnijim uslovima. Ali ono sto je sigurno jeste da oni ne skidaju osmeh sa lica i šire svoju pozitivnost sa nama. Razmenili smo par reči sa svima njima i bili srećni što znamo da će im ta novčana pomoć koliko toliko olakšati uslove za život. Srcem za Srce Srbije je samo srce Izvora i suština postojanja i opstanka našeg društva. Srećni smo što možemo da damo, što možemo da pomognemo i naš će narod sa Kosmeta moći uvek da računa na prijatelje iz Pariza.”

Izvor: SSUP Foto: SSUP

Advertisement