Chicago, IL
64°
Sunny
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 8mph E
Humidity: 34%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
8 pm9 pm10 pm11 pm12 am
61°F
57°F
52°F
52°F
50°F
TueWedThuFriSat
70°F / 61°F
66°F / 50°F
57°F / 46°F
55°F / 43°F
54°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

SRBIN PROGLAŠEN HEROJEM U SAD: Utrčao u zapaljenu kuću i spasao petoro dece! (VIDEO)

Ne nose svi heroji ogrtače, neki raznose pice… Nikolas Nik Bostić postao je heroj u Indijani i širom SAD nakon što je dva puta utrčao u zapaljenu kuću i spasao petoro dece od požara. Iako je svoj herojski potez umalo platio glavom, Nik se oporavio i pre par dana je pušten iz bolnice, a preko onlajn kampanje sakupljeno je više od pola miliona dolara za njega i porodicu Baret koja je izgubila kuću.

Prolazeći jednom od ulica Lafajeta u Indijani, Nik je spazio kuću u plamenu i povike u pomoć. Iako je požar zahvatio veliki deo kuće, to ga nije sprečilo da utrči kroz ulazna vrata kada je na stepenicama ugledao 18-godišnju Sionu Baret kako sa sobom vodi dve mlađe sestre i jednu prijateljicu.

Došao je do njih, a onda ih i izveo napolje. U kući je i dalje zarobljena bila najmlađa šestogodišnja Kejlani.

Čuvši njene povike, Nik, koji kaže da je bio potpuno prestravljen od požara, skupio je hrabrosti i ponovo utrčao u kuću.

„Kada sam video koliko ima dima već sam bio na pola stepeništa. Mnogo sam se uplašio, ali sam onda čio Kejlani. Povukao sam majicu preko glave i navodio se njenim glasom. Pronašao sam je i podigao i odneo uz stepenice“, ispričao je Nik za Foks njuz.

Pošto zbog vatre nije mogao nazad kroz ulazna vrata, iskočio je kroz prozor sa prvog sprata sa Kejlani u naručju i svojim telom ublažio njen pad.

Na snimku koji je podelila policija, nakon što je izneo Kejlani, Nik se srušio na zemlju a prvo pitanje bilo mu je: „Je li beba dobro?“

Kejlani je prošla sa nekoliko ogrebotina, ali je Nik pretrpeo teže ozlede i nakon ukazane prve pomoći hitno je prevezen u bolnicu. Zbog velikih količina dima koji je udahnuo, nekoliko dana je proveo u bolnici, ali se srećom potpuno oporavio.

Posle izlaska iz bolnice, Baretovi su ga dočekali, a otac devojčica Dejvid Baret, koji je sa suprugom bio u izlasku tokom večeri kad je izbio požar, rekao je da je Nik zvanično postao član porodice.

Nakon herojskog podviga, za samo na sajtu GoFundMe prikupljeno je više od 500.000 dolara donacija za Nikovo lečenje i pomoć Baretovima da nadomeste štetu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Printscreen Twitter @LafayetteINPD

YOU MAY LIKE