Chicago
36°
Ведро
6:56 am4:21 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 10mph SW
Влажност: 74%
Притисак: 29.94"Hg
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
50/39°F
43/39°F
45/37°F

Published 2 godine ranije

By admin

SRBIN OSTAO BEZ JEDNE RUKE: Ušao u Ginisovu knjigu rekorda po sklekovima! (FOTO)

Nije nikakvo čudo da se Srbi nađu u Ginisovoj knjizi rekorda, a Davor Ćajić iz Ljiga oborio je Ginisov rekord u jednoj od najtežih sportskih disciplina, u broju urađenih vojničkih sklekova održavajući se na jednoj ruci i jednoj nozi. Možda ni to ne bi bilo nikakvo čudo, da ovaj super-momak nije rođen bez leve šake i time srušio sve predrasude i pokazao celoj Srbiji da je i nemoguće zapravo -moguće.

“Кad završim jutarnji trening sa trčanjem, dolazim u moju sobu, gde sam svakodnevno vežbao pomoću nekih sprava koje su pomagale da se delovi tela razvaju normalno da kasnije ne bih imao zdravstvenih problema, bol u leđima i krivu kičmu, jer mi nedostaje nekih 60 centimetara leve ruke. Počeo sam da vežbam obične, zatim vojničke sklekove koji su najteži. Oslanjajući se na jednu nogu i jednu ruku i odabiranjem idealnog položaja, počinjem zagrevanje a samim tim i uvežbavanje”, kazao je za RINU, Davor.

Ginisova komisija koja je stigla direktno iz Nemačke nije imala dilemu, da nakon urađena 54 skleka u minuti Davora proglasi “ginisovcem”, i uveri mladog Ljižanina da se njegov trud isplatio.

“I pred publikom i pred komisijom imao sam ogromnu tremu jer sam se godina unazad spremao i puno mi je značio. Svi moji prijatelji koji su mi davali podršku u mojoj nameri i savetovali da kada se budem takmičio sklekove da ne broj. Ne znajući koliko sam uradio, kasnije su mi rekli da sam uspeo stignem da u šezdeset sekundi uradim 54 skleka što je za mene bio ogroman uspeh. Кomisija je moj rezultat prosledila u London, gde su potvrdili da sam oborio Ginisov rekord”, priča Davor.

Do svog zacrtanog cilja stigao je neverotnom upornošću, verom u sebe i iscrpnim treninzima, verovali ili ne u svojoj spavaćoj sobi, i upravo iz nje kreće u nove pohode ka obaranju njovog rekorda to je je da svoje ime upiše još jednom svoje ime u disciplini 150 sklekova na jednom šaci za tri minuta.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE