Published 3 weeks ago

By Serbian Times

“SRBIJA ŽELI DA ZBRIŠE KOSOVO SA LICA ZEMLJE”: Sramne optužbe Vjose Osmani u Tirani!

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je u Tirani na konferenciji za novinare sa predsednikom Albanije Bajramom Begaj da se Kosovo, “kao nikada ranije suočava sa najvećim izazovom i pretnjama po bezbednost nacije”. Osmani je optužila Srbiju da je “agresivan sused koji nastavlja sa logikom brisanja Kosova sa lica zemlje”.

U tom svetlu, kako je rekla, nema sumnje da Albanija i Kosovo imaju zajednički cilj.

-Ne sumnjam da imamo zajednički cilj, ako ikada budemo imali promenu strategije treba da sednemo kao porodica, jer smo kao porodica. I mali trenutak nesporazuma se tako prevazilazi, bez većih problema – rekla je Osmani.

Istakla je da su odnosi Kosova i Albanije veoma dobri i dodala da je glavna tema ove posete koordinacija za jedinstvenu spoljnopolitičku strategiju i delovanje.

-Vidim nepokolebljivu podršku prema Kosovu. Ona nije izostala ni u najtežim periodima i u periodu državotvornosti. Razgovarali smo o izazovima koji nas očekuju, a koje ćemo zajedno morati da savladamo – kazala je ona.

PROČITAJTE VIŠE:

KAKAV POTEZ POPULARNOG JUTJUBERA: Pokupovao sve iz pekare, platio 15.000 dinara, pa besplatno podelio pecivo sugrađanima! (VIDEO)

BOLAN APEL MAJKE IZ NOVOG SADA: Ćerka mi već tri godine trpi nasilje, želi da se ubije, obolela je od stresa! (FOTO)

BORBA ZA NAJVOLJENIJE: Dečak prodaje kolekciju dinosaurusa da bi pomogao bolesnoj majci, ali neophodna mu je naša podrška!

Izvor: Kurir
Foto: Kurir

YOU MAY LIKE