Connect with us

Srbija

SRBIJA U 20h UZ UGROŽENE ZEMLJOTRESOM U ZAGREBU: Aplauz solidarnosti za komšije u Hrvatskoj

Published

on

Iz solidarnosti sa građanima Hrvatske pojavila se inicijativa da se večeras u 20h iz stanova u Srbiji snažno aplaudira za susede

Zagreb su jutros pogodila tri razorna potresa u kojima je umalo stradalo jedno dete (15), više ljudi je u ruševinama, prouzrokovana je značajna materijalna šteta, a mnogi građani su morali da napuste svoje stanove što je visoko rizično u vreme koronavirusa.

Iz solidarnosti sa građanima Hrvatske pojavila se inicijativa da se večeras u 20h iz stanova u Srbiji aplaudira za komšije.

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je građane da današnji “Aplauz u osam” posvete ugroženim susedima u zemljotresu koji je pogodio grad Zagreb.

ZAGREB JUTROS: Zemljotres ostavio tragove po čitavom gradu

“Naše države i društva suočavaju se sa velikim ispitom pod zarazom COVID-19 virusa, a još jedna katastrofa zadesila je prve komšije. Zemljotres, u kojem je oštećen veliki broj zgrada i drugih objekata, dodatno je otežao život Zagrepčana i zakomplikovao borbu protiv pandemije. Neka ovaj Aplauz u osam bude za sve one koji se širom Balkana bore u sve komplikovanijim uslovima”, navedeno je u saopštenju.

Ne davimo Beograd je dodao da će virus proći, ali da u našem društvu, zauvek treba da ostane solidarnost, međusobna briga i podrška za sve naše građanke i građane.

TEKST: Serbian Times FOTO: facebook

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement