Chicago
72°
Clear
6:49 am6:29 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 2mph SSW
Humidity: 67%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 0
WedThuFri
79/64°F
72/54°F
61/46°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

SRBIJA PRVI PUT NA ČUVENOM FESTIVALU: Kikinđanka Tamara Ristić predstavnica na Glastonberiju! (FOTO)

Na najvećem travnatom festivalu u svetu, čuvenom britanskom „Glastonberiju“, na čijim glavnim binama su bili najveći svetski pop i rok muzičari, Srbija će prvi put ove godine imati svog predstavnika.

Biće to kreativna Kikinđanka velikog osmeha Tamara Ristić poznata po umetničkom imenu Kezz. Ona će biti prvi muzičar iz naše zemlje koji je ikada svirao na ovom prestižnom festivalu, gde se okupi i do 200.000 ljudi. Festival se održava od od 21. do 25. juna, u gradiću Šepton Malet.

Tamara Kezz će imati dva nastupa, prvi 21. juna, a drugi dva dana kasnije sa, kako kaže, divnom umetnicom ILÆY, umetnicom turskog porekla koja živi u Poljskoj.

Iako je prošle godine nastupila na „Exit“ festivalu i to na Dens areni, gde ju je prvi put 16 godina ranije odveo tata, nastup na najvećem festivalu na travi, veći je izazov.

-Do sada sam bila na više od 50 festivala, a ovo je najozbiljini do sada. Pripreme su počele u januaru i sve je bilo neizvesno dok nisam dobila zvaničan poziv organizatora. Biće ovo moj prvi nastup u Engleskoj. Uglavnom ću izvoditi numere sa mog albuma „Elektroizvorika“ jer mi je cilj da predstavim tradicionalmnu muziku Balkana – najavila je Tamara Kezz, koja trenutno, sa suprugom i sinom, živi u Sloveniji.

Kezz je muzičarka koja sama piše tekstove i komponuje svoju muziku, a njeno stvaralaštvo spaja tradicionalnu, izvornu, i modernu, elektronsku, muziku. Njen poslednji, treći album zove se „Elektroizvorika“ i u potpunosti je posvećen izvornoj muzici Balkana. Prvi put svoje pesme snimila je sa 13 godina, od kada i komponuje. Sa sestrom Tijanom čini duo Tijamara. Tamara Ristić Kezz važi za jedinstveno muzičko ime u regionu i jedno od najkreativnijih izvođača.

PROČITAJTE VIŠE:

BRAVO, STEVANE! Srpski rvač osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Tirani!

DIRLJIVA PORUKA MARJANA VAJDE: Slovak čestitao Đokoviću istorijski uspeh moćnim rečima!

“OVO JE ZA TEBE, NOLE”: Nadal održao dirljiv govor o Đokoviću pred punom akademijom! (VIDEO)

Izvor: Novosti
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE