Chicago
39°
Ведро
6:56 am4:21 pm CST
Осећај: 30°F
Ветар: 12mph SW
Влажност: 61%
Притисак: 29.92"Hg
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
48/37°F
43/39°F
43/37°F

Published 2 godine ranije

By admin

SRBIJA NA NOGAMA: Završena blokada puteva širom zemlje, Vučić posetio Gornje Nedeljice!

Građani se razilaze u više gradova Srbije nakon što ih je nekoliko ekoloških organizacija pozvalo da blokiraju saobraćajnice od 14 sati. Proteste su predvodile organizacije “Kreni promeni” i “Ekološki ustanak”.

U Beogradu su bili blokirani autoput kod Sava centra i Mostarske petlje, Slavija, Pančevački most i okretnica kod Opštine Novi Beograd.

Na protestu nije bilo pripadnika policije u uniformi, ali je prisutan bio veliki broj pripadnika policije je u civilu. Demonstranti su tokom čitavog proteesta propuštali kola Hitne pomoći.

Osim u Beogradu bile su blokirane saobraćajnice u Novom Sadu, Šapcu, Nišu i mnogim drugim gradovima.

U 16 časova, Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je ljude da se raziđu, kao što je i na početku najavio kada je rekao da će blokirati E75 na dva sata.

„Ljudi, vi ste danas Narodna skupština, a ne Vučićevi robovi. Sada je 16 sati – idemo mirno kući“, rekao je Aleksandar Jovanović Ćuta građanima na blokadi u Beogradu. Mada mu je odgovorila pokličima „Ustanak, ustanak“.

Organizatori se se pre početka protesta obratili na platou kod Sava centra, pozvali građane da mirno protestuju.

“Zakon o otimačini mora da se poništi i Zakon o referendumu mora da se vrati u Skupštinu, a Rio Tinto mora da ide iz Srbije”, rekao je Ćuta, prenosi N1.

“Neko vam otima vodu, vazduh, truje ljude, i tera ih sa njihovih njiva, a niko ih ništa ne pita i ništa ne znaju”, naveo je, podsećajući na gradnju minihidrocentrale.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa grupom meštana iz Gornjih Nedeljica. U Udruženju građana „Ne damo Jadar“ su rekli da nemaju nikakve veze sa najavom dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Gornje Nedeljice.

Vučić je neposredno pre počeka protesta rekao da neće ukinuti Zakon o referendumu, navodeći da Srbiju neće voditi oni koji ne pobede na izborima.

„(Aktivista inicijative Kreni Promeni) Savo Manojlović kaže ako ja ne ukinem Zakon o referendumu, a meni ne pada na pamet da ukidam, već sam ga potpisao. Neće Srbiju voditi ni Rokfeler ni Manojlović, osim ako ne pobede na izborima“, kazao je Vučić novinarima tokom obilaska okoline Loznice.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1, Nova.rs
Foto: Printscreen Facebook N1; Milica Kovačević

YOU MAY LIKE