Chicago, IL
63°
Clear
5:27 am8:06 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 2mph ENE
Humidity: 69%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 0
1 am2 am3 am4 am5 am
61°F
61°F
55°F
55°F
57°F
SatSunMonTueWed
81°F / 64°F
70°F / 59°F
82°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 55°F

Published 5 years ago

By admin

SRBI ZA SRBE: Dva košarkaška asa u humanoj misiji – grade kuću porodici sa šestoro dece iz enklave na Kosmetu

Kešelj i Raduljica sa Humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe organizuju akciju prikupljanja novca za porodicu Savić, koja ima šestoro maloletne dece i živi u veoma teškim uslovima u selu Koretište

Slavni srpski košarkaši Marko Kešelj i Miroslav Raduljica, u saradnji sa Humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe, pokreću veliku dobrotvornu akciju za izgradnju kuće porodice Savić iz sela Koretište na Kosovu i Metohiji.

U HUMANOJ MISIJI: Miroslav Raduljica i Marko Kešelj

Savići imaju šestoro maloletne dece i žive u veoma teškim uslovima u velikoj porodičnoj zadruzi koja trenutno broji 32 člana. Hranu dobijaju iz eparhijske Narodne kuhinje, dok se trude da na njivi, od poljoprivrede, obezbede sebi hranu i osnovne potrebe za život. Ali, to veoma teško ide, pogotovo u albanskom okruženju…

Da bi olakšali njihove živote, Kešelj i Raduljica su sa organizacijom Srbi za Srbe odlučili da im pomognu i prikupe novac za gradnju i opremanje nove porodične kuće Savića. U tu svrhu njih dvojica kao domaćini organizuju dobrotvorno veče 22. juna u restoranu “Life Active club”, Trešnjinog cveta 1b na Novom Beogradu, sa početkom u 19.30 časova, gde će se prikupljati sredstva za novi dom porodice Savić.

Cena ulaznice je 12.000 dinara (sav novac ide za donaciju) koja se može kupiti uplatom na račun Humanitarne organizacije Srbi za Srbe br. 160-279491-71, sa napomenom ”Donatorsko veče za Saviće” ili na samom događaju. Broj mesta na donatorskoj večeri je ograničen, pa se mole svi koji žele da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji da ih rezervišu putem elektronske pošte na adresi: organizacija@srbizasrbe.org ili putem telefona +381 64 175 7751 najkasnije do 15. juna.

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” već 14 godina pomaže ugroženim porodicama širom Balkana, a do sada je skupila 3,5 miliona evra donacija i obezbedila pomoć za više od 2,400 porodica, 12,000 dece, uključujući tu i brojne projekte pomoći čitavim zajednicama.

POMOĆ NEOPHODNA Oronula kuća porodice Savić u selu Koretište

”Organizovanjem ove velike donatorske večere i pokretanjem čitave akcije pomoći Savićima, srpski reprezentativci Marko Kešelj i Miroslav Raduljica pridružili su se sve većem timu sportista koji u saradnji sa našom organizacijom obezbeđuju vrednu materijalnu pomoć za porodice i decu koji nemaju osnovne uslove za pristojan život i odrastanje, poput Nikole Mirotića, košarkaša Milvoki Baksa, koji je početkom ove godine obezbedio novi dom za socijalno ugroženu porodicu iz Vukovara” – ističe Igor Rašula, predsednik organizacije “Srbi za Srbe”.

Tekst: E.S.T Foto: Srbi za Srbe, Telegraf

YOU MAY LIKE