Chicago, IL
57°
Fair
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 8mph S
Humidity: 72%
Pressure: 29.91"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
55°F
54°F
52°F
52°F
54°F
TueWedThuFriSat
43°F / 36°F
46°F / 36°F
48°F / 39°F
48°F / 36°F
43°F / 30°F

Published 2 years ago

By admin

SRBI PREDVODE “KONVOJ SLOBODE” U KANADI: Kamiondžije protiv obavezne vakcinacije!

Kanadski vozači kamiona odlučni su da blokiraju centralnu Otavi zbog odluke federalne vlade koja podrazumeva obaveznu vakcinaciju.

Demonstranti su nezadovoljni što je liberalna vlada premijera Džastina Tradoua nametnula obaveznu vakcinaciju za sve prekogranične vozače kamiona.

Industrijski zvaničnici navode da je 90 odsto vozača koji prelaze američku granicu vakcinisano, ali je manjina odbila, rekavši da je ta odluka u suprotnosti sa ličnim slobodama.

Vozači kamiona su dobili podršku od strane Elona Maska, vlasnika kompanije Tesla i od nedavno najbogatijeg čoveka na planeti:

„Kanadske kamiondžije vladaju“, tvitovao je on, koji je u septembru 2020. rekao da se neće vakcinisati protiv COVID-19 iz razloga što on i njegova porodica nisu u opasnosti.

Stotine kamiondžija, koji se približavaju Otavi iz nekoliko pravaca, trebalo bi da stignu u petak i imaju za cilj da parkiraju svoje platforme na brdu Parlamenta, parališući saobraćaj u centru grada.

Organizatori insistiraju da će demonstracije biti mirne. Neki demonstranti su, međutim, govorili o blokiranju bolnica, napadu na aktuelnog premijera Trudoa pa čak i o predstojećem građanskom ratu.

Trudou je u ponedeljak optužio konzervativne političare da izazivaju strah i paniku u državi.

Donald Tramp Junior oglasio se u utorak na društvenim mrežama kako bi podržao proteste kanadskih vozača kamiona protiv “tiranije” i pozvao Amerikance da slede njihov primer.

Kamiondžije pristižu iz raznih krajeva zemlje, a koji bi trebalo u subotu da se sastanu u prestonici Kanade sa ostalim protivnicima obavezne vakcinacije.

Izvor: Reuters Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE