Chicago, IL
54°
Sunny
6:22 am5:42 pm CDT
Feels like: 50°F
Wind: 8mph S
Humidity: 53%
Pressure: 30.09"Hg
UV index: 4
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
54°F
55°F
54°F
54°F
54°F
SunMonTueWedThu
66°F / 54°F
68°F / 41°F
46°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 43°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

SRBI ČUVALI HRVATSKOG NARKO BOSA: “Brka” pao u Beogradu po poternici Španije, baškario se u luksuzu!

Srpska policija uhapsila je u Beogradu u velikoj međunarodnoj akciji pod nazivom “Zadar” hrvatskog državljanina osumnjičenog za trgovinu narkoticima. Uhapšen je G. B. (38) zvani Brka, koji navodno važi za vođu kriminalnog klana Brkovi, a za kojim je Španija raspisala međunarodnu poternicu.

Kako prenosi španski portal Ideal, uhapšeni je bio vođa kriminalne organizacije za trgovinu drogom i pranje novca, jedne od najvažnijih bandi koje su delovale u Granadi. Oni su od 2019. godine prevozila drogu iz Granade u centralnu Evropu. Slali su mesečno u proseku više od 100 kilograma narkotika u zglobnim kamionima za međunarodni transport gde je droga bila sakrivena u sofisticiranom duplom dnu ili kamuflirana zajedno sa legalnim teretom.

Uhapšeni nema nema krivični dosije i živeo je u luksuznoj kući u Marbelji, sa suprugom, takođe Hrvaticom koja se bavi estetskom medicinom.

Sarađivao je sa kriminalnim grupama iz Granade i u Marbelju se preselio da bi bio u direktnom kontaktu sa tri klana koji nemaju veze jedan sa drugim, ali je od svih nabavljao drogu kako bi je transportovao dalje.

Kontaktirao je direktno uzgajivače hašiša i marihuane, koji su za njega pravili „rasadnike“ i gajili drogu.

PROČITAJTE VIŠE:

U Španiji se predstavljao kao turista

Španska policija, kako dodaju, u januaru prošle godine počela je da prati G. B.

„Praćen je sve do luksuzne vile u Puerto Banusu, gde je živeo u Marbelji. Inspektori su snimili da se nekoliko minuta ranije na parkingu , sastao sa jednim od šefova lokalne grupe. Isti lokalni šef narko grupe je pretresen 29. septembra u hotelskoj sobi i kod njega je pronašena puška, u drugoj sobi saksije koje se koriste za uzgoj marihuane na plantažama“, otkrivaju oni.

Uhapšeni se u Marbelji predstavljao kao turista, ali je vodio luksuzan život.

„Živeo je u četvrti u kojoj su skupi stanovi, i nikada se nije odvajao od svojih telohranitelja, koji su uglavnom državljani Srbije. Oni nisu uhapšeni niti je njihovo privođenje traženo“, preneli su španski mediji.

POVEZANE TEME:

ISKORENILI KONZUMACIJU SUPSTANCI U ŠKOLAMA: Ovo je jedina zemlja na svetu u kojoj nema droge i alkohola kod mladih!

TURCI SUROVI PREMA LOPOVIMA: Pljačkaši haraju porušenim kućama, kada ih uhvate, policija i građani ih biju bez milosti (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

HAOS NA AMERIČKOJ SVADBI: Mlada začinila hranu marihuanom, svatovi upali u masovnu paranoju!

Izvor: Nova.rs
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE