Chicago, IL
63°
Clear
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 0mph NNE
Humidity: 70%
Pressure: 29.81"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
61°F
61°F
59°F
63°F
68°F
SunMonTueWedThu
68°F / 59°F
84°F / 63°F
82°F / 63°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F

Published 2 years ago

By admin

SPREMA SE MARŠ NA VAŠINGTON: Kamiondžije formiraju protestni konvoj za blokadu prestonice SAD! (VIDEO)

Кanadske kamiondžije-dugoprugaši stigli su do vladinog kvarta u Otavi, sa zahtevom da odustane od obavezne vakcinacije i ukine sve kovid-restrikcije. Njihov potez inspirisao je kolege u susedstvu da učine isto, pa se Udruženje američkih kamiondžija već organizovalo i počelo da formiraja protestni konvoj za „marš na Vašington“.

“Solidarni smo sa Кanađanima. Tražimo ukidanje svih ograničenja i zabrana uvedenih zbog korone. Prvo će da se probijemo do severne granice da bismo podržali kolege Кanađane. Čim se Кanađani izbore za cilj za koji se bore – okrenućemo nazad i usmeriti kolone na Vašington”, navodi se u sopštenju američkih kamiondžija objavljenom na zvaničnom sajtu udruženja.

Kamiondžije su apelovale na Amerikance da ukuliko mogu podrže organizaciju marša finansijskim ili drugim sredstvima, kao i da se u sopstvenim automobilima pridruže koloni.

“Imaćemo veće šanse ako zajedno istupimo protiv svih neustavnih dejstava (Bajdenove) administracije! Sa više prikupljenog novca, kolonama će se priključiti više ljudi, a utoliko će biti veći izgledida sva ograničenja i u Кanadi i u SAD budu ukinuta. Moramo najodlučnije ustati protiv svih korona-zločina protiv čovečanstva. Iznudimo ukidanje svih ograničenja i na našem kontinentu i u celom svetu!”, objasnili su.

U međuvremenu, organizatori protesta napravili su javnu Fejsbuk grupu “Convoy to DC 2022” koja je skupila preko 110 hiljada članova, ali je ubrzo suspendovana. Ovo je izazvalo lavinu reakcija i optužbi na račun društvene mreže da cenzuriše sadržaje koji joj ne odgovaraju i sprečava ljude da uprazne svoje pravo na okupljanje i mirne demonstracije.

Podsećamo, u kanadskoj prestonici Otavi skupile su se hiljade kamiona, a premijer Džastin Trudo je iz bezbednosnih razloga napustio glavni grad. Naknadno je saopšteno da se u međuvremenu zarazio korona virusom.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE