Connect with us

Amerika

SPEKTAKL OD BAJDENOVE ZAKLETVE: Lejdi Gaga peva himnu, nastupaju Džej Lo, Tom Henks i Bon Džovi, čuva ih 20.000 vojnika!

Published

on

Pop zvezda Ladi Gaga pevaće himnu tokom zakletve Džoa Bajdena kao predsednika SAD 20. januara, a Dženifer Lopez će takođe nastupiti na uglavnom virtuelnom događaju, najavljeno je danas.

Dve muzičke zvezde će biti šlag na tortu inauguracije kakva, po najavama, do sada nije viđena, a sve će se odvijati uz hiljade pripadnika vojske i Nacionalne garde koji će obezbeđivati događaj zbog navodne opasnosti od dolaska “ekstremnih pristalica odlazećeg predsednika Donalda Trampa” nakon incidenata koji su se prošle nedelje desili pred i u Kapitolu.

Lokalne vlasti mole ljude da se drže podalje od ceremonije kako bi umanjili šanse za nemire – i da se polaganje zakletve ne bi pretvorilo u događaj koji bi doprineo širenju Covid-19.

Umesto toga, Bajdenov organizacioni odbor najavio je da će emitovati petodnevni program(!) na temu „Amerika Junajted“ koji će „poštovati inauguralne tradicije, istovremeno omogućavajući većem broju Amerikanaca nego ikada ranije da učestvuju u njemu u svojim domovima“.

Umesto stotina hiljada ljudi koji se obično okupe na inauguraciji, odbor će postaviti „Polje zastava“ koje će „predstavljati američki narod koji nije u mogućnosti da putuje“.

90-minutnu inauguracionu emisiju “Proslava Amerike” vodiće Tom Hanks, a na njoj će se naći još muzičkih performansa, Džona Bon Džovija, Džastina Timberlejka i Demi Lovato, a biće emitovana na svim velikim američkim mrežama.

Gaga i Lopez nastupiće tokom same ceremonije na stepenicama zgrade Kapitola.

Lejdi Gaga je glasno podržavala Bajdena, pojavljujući se na finalu njegove kampanje u Pitsburgu u novembru; dok je Lopez poslednjih meseci bila angažovana u borbi protiv Covid-19.

Za Bajdenovu inauguraciju u Vašingtonu se očekuje prisustvo oko 20.000 vojnika Nacionalne garde. Glavni grad je već pod jakim obezbeđenjem, veći deo centra grada je ograđen i pod stražom.

Gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bouser zatražila je od posetilaca da ostanu kod kuće zbog pandemije, a Airbnb je zabranio rezervacije u glavnom gradu u vreme inauguracije.

Areta Franklin je pevala na prvoj inauguraciji Baraka Obame 2009. godine, dok je Bijonse nastupila na drugoj, četiri godine kasnije.

Tramp se 2017. godine morao zadovoljiti sa manje poznatim umetnikom zbog svoje nepopularnosti u svetu zabave. Kantri pevač Tobi Kejt vodio je svečanost inauguracije.

Izvor: News Break Foto: Instagram/Lady Gaga

Advertisement