Connect with us

Srbija

SPAS PRONAŠLA U UMETNOSTI: Ceca je preživela strašnu tragediju, pa postala vrsna slikarka! (FOTO)

Published

on

Neverovatna i teška životna priča krije se iza širokog osmeha Svetlane Lukić iz Gornjeg Milanovca. Rođena Parižanka, svoje detinjstvo i mladost provela je u Gornjem Milanovcu, a potom se udala u selo Brezovice. Život je nije mazio, ali se nakon svakog udarca podigla kao Feniks iz pepela. Dan kada je izgubila najmlađe od svoje troje dece, sina koji je tek napunio 18 godina, bio je u svakom smislu prekretnica u njenom životu.

“Taj osećaj tuge ne može se zamisliti. Кažu da život mora da ide dalje ali imam nekako osećaj da taj gubitak neću moći prevladati. Кao odgovor na svu tu moju bolu otisnula sam se u slikanje. Verovatno je dar taj bio u meni ali se nigde nije ispoljavao. To je bio moj beg od realnosti, neka vrsta utehe i stimulacije da nastavim život dalje”, priča Svetlana i dodaje kako je nakon proživljene nesreće obavljala i tzv. stimulativne razgovore.

Ona danas prodaje naveliko svoje slike u raznim tehnikama kojima je više nego uspešno ovladala, radi i dekupaže na zidovima. Čvrstom čoveku i borcu sve se nekako vrati, pa je tako Svetlana danas zaokružila svoje majčinstvo sa ćerkom iz svog drugog braka, ali se i za to dobro izborila jer je i pre rođenja treće devojčice život pred nju postavio iskušenja da možda neće uspeti. Ona je i i tome uspela.

„Sada živim u novom srećnom braku, imam tri ćerke i dve unuke i vrlo sam ponosna baka. Možda ne možemo da kontrolišemo sve što nam se dešava ali naše je da se borimo i da se ne povlačimo pred nedaćama”, zaključuje Svetlana.

Ova hrabra žena je još dokaz da iako se pred vas postave veoma teški, ponekad i traumatični zadaci, uvek iznova možete izaći uzdignute glave i kao pobednik.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement