Chicago
37°
Partly Cloudy
6:51 am7:03 pm CDT
Feels like: 30°F
Wind: 9mph S
Humidity: 63%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
WedThuFri
50/39°F
41/34°F
41/36°F

Published 11 months ago

By admin

SPAS PRONAŠLA U UMETNOSTI: Ceca je preživela strašnu tragediju, pa postala vrsna slikarka! (FOTO)

Neverovatna i teška životna priča krije se iza širokog osmeha Svetlane Lukić iz Gornjeg Milanovca. Rođena Parižanka, svoje detinjstvo i mladost provela je u Gornjem Milanovcu, a potom se udala u selo Brezovice. Život je nije mazio, ali se nakon svakog udarca podigla kao Feniks iz pepela. Dan kada je izgubila najmlađe od svoje troje dece, sina koji je tek napunio 18 godina, bio je u svakom smislu prekretnica u njenom životu.

“Taj osećaj tuge ne može se zamisliti. Кažu da život mora da ide dalje ali imam nekako osećaj da taj gubitak neću moći prevladati. Кao odgovor na svu tu moju bolu otisnula sam se u slikanje. Verovatno je dar taj bio u meni ali se nigde nije ispoljavao. To je bio moj beg od realnosti, neka vrsta utehe i stimulacije da nastavim život dalje”, priča Svetlana i dodaje kako je nakon proživljene nesreće obavljala i tzv. stimulativne razgovore.

Ona danas prodaje naveliko svoje slike u raznim tehnikama kojima je više nego uspešno ovladala, radi i dekupaže na zidovima. Čvrstom čoveku i borcu sve se nekako vrati, pa je tako Svetlana danas zaokružila svoje majčinstvo sa ćerkom iz svog drugog braka, ali se i za to dobro izborila jer je i pre rođenja treće devojčice život pred nju postavio iskušenja da možda neće uspeti. Ona je i i tome uspela.

„Sada živim u novom srećnom braku, imam tri ćerke i dve unuke i vrlo sam ponosna baka. Možda ne možemo da kontrolišemo sve što nam se dešava ali naše je da se borimo i da se ne povlačimo pred nedaćama”, zaključuje Svetlana.

Ova hrabra žena je još dokaz da iako se pred vas postave veoma teški, ponekad i traumatični zadaci, uvek iznova možete izaći uzdignute glave i kao pobednik.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

DŽEJ LO DOLAZI U BEOGRAD! Pevačica doleće privatnim avionom na proslavu srpskog milionera, dobiće 200.000 evra za dva sata!
MLADI NIŠLIJA POGINUO U AMERICI: Izgubio život u udesu, prijatelji prikupljaju novac da vrate telo u Srbiju! (FOTO)
“OD MENE STE HTELI DA SAVIJEM KIČMU, PRED MUŽEM PITU”: Ko je devojka koja je optužila Ramba Amadeusa za zlostavljanje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
PUSTINJSKI SRBI ČUVAJU VERU PREDAKA: A sve više Amerikanaca prima pravoslavlje u crkvi Svetog Save u Finiksu (VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
“SAMO SKINI TO, MOLIM TE”: Milioner putnici u avionu ponudio 100.000$, pod jednim uslovom!
EKONOMSKI KOLAPS STIŽE U EVROPU: Sunovrat velike švajcarske banke izazvao paniku, preti nova kriza!