Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 7mph E
Humidity: 65%
Pressure: 30.1"Hg
UV index: 3
SatSunMon
75/59°F
72/63°F
70/61°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

ŠOKANTNI REZULTATI ANKETE: Čak 77 odsto Amerikanaca smatra da je Bajden prestar za predsednika!

Rezultati poslednjeg istraživanja javnog mnjenja pokazuju da birači u SAD smatraju da je vreme da u Vašington dođu mlađe snage!

Naime, velika većina ispitanika veruje da je aktuelni šef Bele kuće Džo Bajden previše star da bi bio efikasan predsednik. Njegove poodmakle godine, a Bajden u novembru puni 81 godinu, predstavljaju sve veću prepreku u kampanji za drugi mandat na izborima koji će biti održani u novembru 2024.

Prema ispitivanju javnog mnjenja agencije AP i NORC (Centar za istraživanje javnog mnjenja), koje je obavljeno ovog meseca, čak 77 odsto Amerikanaca veruje da je Bajden previše star da bi u potpunosti obavljao predsedničke obaveze i da bi bio izabran za drugi mandat naredne godine.

Očekivano, tako misli velika većina republikanaca – 89 odsto, ali i iznenađujuće velika većina birača Demokratske stranke – 69 odsto.

-Izgleda da Bajden izaziva vrlo kompromitovane uslove vezane za godine. Čak i oni koji ga vole i podržavaju smatraju da je on vrlo slab i da nije uvek prisutan u potpunosti – kaže Erik Dezenhol, bivši član administracije Ronalda Regana, nekadašnjeg predsednika SAD, koji je pre Bajdenove pobede na izborima nosio titulu najstarijeg šefa države.

Na drugoj strani, Dezenhol tvrdi da Tramp, iako ima 77 godina, uz sve svoje negativne strane nema sličnih problema kao Bajden.

-Šta god da su Trampove negativne strane, mislim da većina ljudi njega ne vidi kao nepodobnog zbog svojih godina – ocenio je on.

Istovremeno, više od dve trećine ispitanika, njih 67 odsto, smatra da bi trebalo uvesti starosnu granicu za kandidate za predsednika, ali i članove Kongresa.

Isti broj ispitanika podržava i uvođenje obavezne starosne granice za odlazak u penziju za sudije Vrhovnog suda.

-Oni su, generalno gledano, prestari. Političari iz obe stranke predstavljaju osećaj vrednosti i osećaj za državu i svet koji jednostavno više nije tačan – tvrdi Noa Berden (28), stručnjak za komunikaciju.

Pri opisivanju Džozefa Bajdena 15 odsto ispitanika upotrebljava reči kao što su spor i zbunjen, dok isti procenat opisuje Trampa koristeći reči kao što su pokvaren i korumpiran.

Istraživanje je sprovedeno između 10. i 14. avgusta i u njemu je učestvovalo 1.165 odraslih državljana SAD.

PROČITAJTE VIŠE:

TRAMP SAMOUVEREN: Ne plašim se da ću završiti u zatvoru, imam više pristalica nego ikad!

BIĆE SLAVLJA U ILINOISU: Tiket vredan 800.000 dolara prodat u prigradskoj prodavnici!

“USUDI SE DA SANJAŠ”: Džastis Rajd posvetio pesmu Đokoviću, evo kako je Nole reagovao! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Kurir
Foto: EPA/Yuri Gripas Pool

YOU MAY LIKE