Chicago, IL
73°
Sunny
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 13mph W
Humidity: 41%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 4
12 pm1 pm2 pm3 pm4 pm
75°F
75°F
72°F
68°F
63°F
MonTueWedThuFri
66°F / 50°F
66°F / 61°F
68°F / 52°F
59°F / 46°F
57°F / 43°F

Published 2 years ago

By admin

SNAŽNA PORUKA ZA ĐOKOVIĆA: „Uzmi torbu, pređi granicu i igraj na US Openu“

Pritisci na američku vlast sve jači iz dana u dan.

Centar za kontrolu zaraznih bolesti (CDC) doneo je odluku da karantin više nije obavezan, te da nevakcinisane osobe imaju potpuno ista prava kao vakcinisane, a pritisci da se Novaku Đokoviću dozvoli učešće na US Openu sve su žešći.

Novak i dalje kao nevakcinisani stranac ne može da uđe na područje SAD, a do početka turnira ostalo je još 16 dana.

Podršku Đokoviću pružili su mnogi političari, doktori, novinari, a sada se oglasio i TV komentator i analitičar, osnivač portala “Out Kick”, Klej Trevis.

“Stopostotno je takva situacija da bi trebalo da mu dozvole da se takmiči. Dozvolili su mu da dođe prošle godine na US Open kada je kovid bio daleko veća pretnja, kada su bolnice bile punije. Za mene je to prosto, da, trebalo bi da mu dozvole da dođe”, rekao je Trevis za Foks Njuz.

On se osvrnuo i na prethodno pomenuta pravila koja je CDC doneo.

“Od trenutka kada je CDC objasnio da vakcinisani moraju da se treniraju kao i nevakcinisani i da tu ne postoje razlike, ne vidim zašto i kako Novak Đoković ne može da dođe i igra na US Openu”.

Trevis je imao i predlog za Novaka, koji svakako ne bi bio legalan, a izvesno je da će Srbin sačekati konačnu odluku američkih vlasti i CDC-a.

“Novak već zaslužuje sve pohvale, jer iako mu nije bilo dozvoljeno da igra u Australiji, pokušava da postavi rekord po broju grend slemova. Ako bismo da budemo krajnje cinični, ovde dozvoljavamo ljudima da uđu preko južne granice, koji uopšte nisu testirani na kovid. Možda bi Novak Đoković trebalo da uzme torbu sa reketima, pređe južnu granicu i uputi se ka Njujorku i igra na turniru”, kaže Travis.

Đokovićev ulazak na tlo SAD značio bi i to da se život polako vraća u normalu, što svi priželjkuju.

“Nema razloga da Novak ne bude u avionu. To bi bio signal i povratka normalnom životu, a sport je veoma važan u tom smislu, bilo da je u pitanju fudbal, košarka, tenis, vratimo decu aktivnostima. Ako je već tako, nema razloga da Novak ne bude ovde”, zaključio je Trevis.

Novak je već propustio Masterse u Montrealu i Sinsinatiju, a ostaje da se vidi da li će moći da brani prošlogodišnje finale na US Openu ili će mu “krila ponovo biti slomljena”.

Izvor: Nova.rs Foto: Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE