Chicago, IL
52°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 7mph N
Humidity: 47%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 3
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
50°F
50°F
48°F
45°F
45°F
FriSatSunMonTue
45°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 48°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

SMRTNA KAZNA ZA OCA MONSTRUMA: Presuđeno Amerikancu koji je brutalno mučio, silovao i ubio ćerku (15)

MUŠKARAC iz američke savezne države Severne Karoline koji je mučio i silovao svoju maloljetnu kćer pre nego što joj je prerezao vrat, osuđen je na smrt.

Džošua Li Burges (Joshua Lee Burgess) (35) ubio je Zariju (15) 2019. godine, nakon što ju je psihički i fizički zlostavljao 22 sata.

“Nakon tri sata većanja porote i nakon suđenja koje je trajalo tri nedelje, Burgesu je izrečena smrtna kazna”, saopštilo je okružno tužilaštvo.

Sam se predao policiji

U vrijeme užasnog ubistva, Zaria je živjela sa svojom majkom, ali je posjetila oca tokom vikenda. Bila je učenica drugog razreda srednje škole Monroe. Burges se nakon ovog stravičnog događaja sam predao policiji i priznao ubistvo, piše Daily Mail.

Policiji je dao svoju adresu i ispričao što se dogodilo. Službenici su nakon toga otišli u njegovu kući i pronašli telo tinejdžerke.

“To je čisto zlo”

“To je čisto zlo. Ovako ubiti vlastitu kćer. Jednostavno nema načina da se to objasni osim da se radi o čistom zlu”, kazao je Tony Underwood, šerif okruga Union.

TV postaja WSOC ranije je javila da su Burgesovi branitelji tražili da se njegovo priznanje izbriše iz zapisnika.

Burges će do izvršenja smrtne kazne biti u Centralnom zatvoru u Reliju, zajedno s ostalim osuđenicima na smrt. Pogubiće ga smrtonosnom injekcijom, što se prema protokolu mora izvršiti od 15 do 120 dana nakon izricanja presude. Nije za sada poznato hoće li se Burges žaliti na presudu.

Izvor: Daily Mail Foto: Facebook

YOU MAY LIKE