Chicago
82°
Sunny
6:47 am6:32 pm CDT
Feels like: 84°F
Wind: 5mph SE
Humidity: 50%
Pressure: 30.25"Hg
UV index: 5
MonTueWed
81/63°F
82/68°F
81/64°F

Published 2 years ago

By admin

SMENJEN DIREKTOR ŠKOLE U ČIKAGU: Ukinuo obavezno nošenje maske, roditelji protestuju u znak podrške! (VIDEO)

Direktor katoličke škole u ​​Čikagu smenjen je sa posla zbog ukidanja obaveznog nošenja maski u školi, otkrile su porodica učenika.

Direktor škole “Кraljica mučenika” Džekob “Doca” Matius je stavljen na administrativni otpust od strane nadbiskupije Čikaga, ispričali su roditelji novinarima. Njegovo otpuštanje usledilo je nakon što je školskim porodicama saopštio da će maske u školi neće više biti obavezne od utorka.

Matijus je u pismu najavio “izuzetno tešku odluku”, rekavši kako je to najbolje za studente s obzirom na okolnosti vezane za pandemiju.

“Ne mogu da predvidim šta bi budućnost mogla da nosi, ali… ono što mogu da kontrolišem je skidanje tereta sa dece koja prekrivaju lice, od kojih se mnoga ne sećaju vremena kada su išla u školu bez maski”, navodi se u pismu.

Matijus je u imejlu rekao porodicama da ga je nadbiskupija stavila na administrativno odsustvo, prenosi Patch.com, a čikaška nadbiskupija je odbila da komentariše navode.

Više od 100 roditelja i dece okupilo se u školi u znak protesta zbog smenjivanja direktora. Učenici su držali natpise i uzvikivali: “Hoćemo Docu”, dok su vozači koji su prolazili ulicom trubili u znak podrške.

Entoni Ferenci, čije dvoje dece pohađa “Кraljicu mučenika”, rekao je kako je Matijas “dao glasa svojoj savesti”.

“On radi ono što smatra da je u interesu dece”, rekao je Ferenci i dodao: “I vi ćete ga zbog toga izbaciti? To jednostavno nema smisla.”

Matijusova odluka da ukine obavezno nošenje maske dolazi uprkos obećanju nadbiskupije Čikaga da će zadržati dosadašnja pravila na snazi. Matijus je u svom pismu rekao da očekuje “brzu odmazdu” od strane nadbiskupije, ali da čini ono što je u najboljem interesu studenata i njihovih porodica.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Block Club Chicago
Foto: Printscreen YouTube / CBS Chicago

YOU MAY LIKE