Chicago
34°
Cloudy
6:45 am7:07 pm CDT
Feels like: 25°F
Wind: 17mph WNW
Humidity: 91%
Pressure: 29.48"Hg
UV index: 2
SunMonTue
39/34°F
39/32°F
43/30°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

SLUČAJ KOJI JE POTRESAO AMERIKU: Čuveni advokat osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva sina i supruge!

Nekada ugledni advokat iz Južne Karoline Aleks Murdo (54) osuđen je danas na kaznu doživotnog zatvora nakon što je proglašen krivim za ubistvo svoje supruge i sina.

Ceo slučaj i suđenje zaokupljali su ogromnu pažnju javnosti s obzirom na to da je porodica Murdo veoma imućna i uticajna u Južnoj Karolini.

Porota je odlučivala manje od tri sata i proglasila je Murdoa krivim za dva ubistva, posle suđenja koje je trajalo šest nedelja.

U optužnici se navodi da je njegova 52-godišnja supruga Megi ubijena iz automatske puške, a njihov 22-godišnji sin Pol iz pištolja.

Ubistvo je počinjeno na njihovom imanju 7. juna 2021, prenosi Glas Amerike.

Tužilaštvo nije moglo da pronađe oružje kojim su Murdoovi ubijeni, kao ni biološke dokaze, ali je bilo mnogo drugih dokaza koji su ukazivali da je Aleks kriv, kao što je video snimak sa Polovog telefona, napravljen nekoliko minuta pre ubistva, na kojem se čuju glasovi svo troje članova porodice. Snimak je direktno suprtostavljen Murdoovoj tvrdnji da je u vreme ubistva bio kod svojih roditelja, a kada se vratio na imanje navodno je otkrio tela i pozvao policiju.

-Megi i Pol Murdo danas su dobili pravdu. Današnja presuda dokazuje da niko – ko god da ste u društvu – nije iznad zakona – kazao je državni tužilac Južne Karoline Alan Vilson.

Tokom šest nedelja saslušano je više od 75 svedoka i izvedeno više od 800 dokaza.

Porotnici su mogli da čuju i priče o finansijskim malverzacijama koje je Aleks Murdo sprovodio, pokušaju da iscenira sopstveno ubistvo kako bi njegov stariij sin, Baster, dobio njegovo životno osiguranje.

Za porodicu Murdo vezuje se i smrt kućepaziteljke na njihovom imanju, kao i fatalna brodska nesreća u kojoj je poginula jedna devojka, a za koju se sumnjiči Pol Murdo.

Šestonedeljna saslušanja svedoka završena su Murdoovim svedočenjem u kojem je priznao finansijske malverzacije, da je krao milione dolara od svojih klijenata i lagao u istrazi da nije bio na imanju u vreme ubistva, ali je tvrdio da je nevin.

-Nisam ubio Megi, nisam ubio Pola. Ne bih ih nikad povredio, ni pod kojim okolnostima – kazao je Murdo.

Ovaj advokat dolazi iz porodice koja je decenijama imala svoje predstavnike u lokalnom pravosuđu.

Njegov otac, deda i pradeda bili su okružni tužioci više od 80 godina, a advokatska kancelarija Aleksa Murdoa je godinama uspešno poslovala i bila poznata po tužbama protiv velikih kompanija.

Murdo je sada isključen iz advokatske komore i priznao je da je ukrao milione dolara iz svoje kancelarije, kao i od klijenata, jer je bio zavistan od opijata.

Čeka ga suđenje za oko 100 drugih tačaka optužnice, uglavnom finansijskih malverzacija.

Tužilaštvo tvrdi da se Murdo plašio da će supruga i sin otkriti šta je sve radio, i da ih je ubio zbog toga. Očekuje se da će njegovi zastupnici uložiti žalbu na ovu presudu.

POVEZANE TEME:

DAN KOJI SVI ČEKAJU: Evo kada će reka Čikago biti ofarbana u zeleno! (VIDEO)

BERNI SANDERS: Amerika postaje oligarhija, poput Rusije!

ODBROJANI DANI LORI LAJTFUT: Čikago će 4.aprila dobiti novog gradonačelnika, u drugom krugu bitka dva učitelja!

Izvor: Blic
Foto: Printscreen Twitter @CourtTV

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
UŽIČANKA SLAVICA POSTALA SVETSKA PUTNICA: Obišla 43 zemlje, a zbog jedne stvari joj je Tajland najveće razaočaranje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
VRHUNAC, PO NAŠKI: Srpska reč za orgazam je nešto najlepše što ćete čuti danas!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!