Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 84%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

SLOVENIJA JE POD VODOM: Ljude spasavaju helikopterima sa krovova kuća, proglašena vanredna situacija! (FOTO, VIDEO)

Iz Slovenije dolaze dramatične fotografije usled poplava – čitava naselja su pod vodom, a ljude sa krovova kuća spasavaju helikopterima. Prema dosad dostupnim podacima, loše vreme i katastrofalne poplave odnele su tri života – stradali su jedan slovenački i dva holandska državljanina, javlja 24ur.

Kako se navodi, slovenački državljanin smrtno je stradao na području Kamnika, a dvoje Holan]ana poginulo je u planinama na području Kranja. Okolnosti smrti još se utvrđuju, potvrdili su iz Policijske uprave.

Na fotografijama i snimcima se vidi kako helikopteri prevoze ljude koji su zbog poplava sklonište pronašli na krovovima kuća.

U zemlji je proglašena vanredna situacija, a oglasile su se i sirene za uzbunu.

Veliki deo Slovenije zahvatile su katastrofalne poplave. Međutim, padavine koje podstiču poplavni talas daleko su od kraja, zato se savetuje opreznost.

Najteža situacija je u području Gorenjske, Koruške i Zgornjesavinjsku kotline a u toku su evakuacije iz potopljenih naselja.

Neka naselja su potpuno odsečena od sveta.

Najveći deo najjačih pljuskova preseliće se na jugoistok zemlje, zatim uz granicu sa Hrvatskom na severoistok zemlje.

PROČITAJTE VIŠE:

MILION KORAKA ZA LENKU: Novosađani pokrenuli humanitarnu akciju, Marko i Zoran trčaće do Ostroga! (FOTO, VIDEO)

FILMSKA PRIČA ELIZABETE SA KOSOVA: Kao bebu je ostavili u podrumu, usvojio je bračni par iz Amerike, sad ona želi da usvoji dete iz Zvečanske!

“MISLILA SAM DA JE BEOGRAD KAO DUBAI”: Džulijen se zbog studija doselila iz Ugande i za samo dva meseca naučila srpski! (VIDEO)

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen Twitter

YOU MAY LIKE