Chicago, IL
54°
Clear
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 10mph E
Humidity: 54%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
52°F
52°F
52°F
54°F
55°F
WedThuFriSatSun
64°F / 48°F
55°F / 45°F
54°F / 41°F
48°F / 39°F
54°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

SLOM TRŽIŠTA KRIPTOVALUTA: Bitkoin na minimumu usled tenzija između Rusije i Ukrajine!

Tržište kriptovaluta već četvrti dan za redom trpi ogromne gubitke. U poslednja 24 sata sa tržišta je nestalo 130 milijardi, pošto je više kovanica uključujući bitkoin — palo na višemesečne minimume, kao odgovor na zabrinutost investitora i rastuće tenzije zbog potencijalno predstojeće ruske invazije na Ukrajinu.

Na kripto tržištu, bitkoin se trguje blizu šestomesečnog minimuma, što je dodatni znak panike među investitorima koji nastoje da “izađu iz rizične imovine”.

Tenzije u Ukrajini se mesecima zaoštravaju pošto Zapad tvrdi da se Kremlj priprema za rat i da gomila trupe blizu granica te zemlje kako bi sprečio da se Ukrajina pridruži NATO-u. Stejt department je saopštio u nedelju da je naložio članovima porodica američkih diplomata da napuste Ukrajinu.

Opšte stanje na tržištu direktno se oslikava i na cene svih kriptovaluta kojima se trguje.

Na tržištima kriptovaluta, bitkoin je izgubio 3,4 posto vrednosti i trguje se na nivou od oko 35.000 dolara, nakon što je u subotu dotakao najniži nivo od jula 2014. godine od 34.000 dolara. Cena najveće svetske kriptovalute se prepolovila u odnosu na maksimum od 69.000 dolara dostignut prošlog novembra.

Kako je The Vall Street Journal primetio, „Tržište je takođe prestrašeno rastućim tenzijama između Zapada i Rusije zbog jačanja vojske na granici sa Ukrajinom“.

8.500 američkih vojnika stavljeno je u stanje visoke pripravnosti, saopštio je Pentagon.

„Neke članice NATO-a, uključujući Dansku, Španiju, Bugarsku i Holandiju, već šalju borbene avione i ratne brodove u istočnu Evropu da ojačaju odbranu u regionu“, preneo je Bi-Bi-Si.

Premijer Ujedinjenog Kraljevstva Boris Džonson takođe je upozorio Rusiju da bi invazija na Ukrajinu bila „katastrofalna“ i da bi takva vojna akcija mogla biti „njihova nova Čečenija“.

Na pitanje o povlačenju dela osoblja iz britanske ambasade u Ukrajini, Džonson je rekao da je pretnja invazije postala jasna.

Obaveštajni podaci su veoma jasni da na granicama Ukrajine postoji 60 ruskih borbenih grupa, plan za munjevit rat koji bi mogao da uništi Kijev je onaj koji svi mogu da vide“, rekao je Džonson. „Moramo veoma jasno da stavimo do znanja Kremlju, Rusiji, da bi to bio katastrofalan korak.

Izvor: Daily Wire Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE