Chicago, IL
55°
Sunny
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 52°F
Wind: 15mph S
Humidity: 32%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
54°F
50°F
46°F
45°F
43°F
WedThuFriSatSun
57°F / 41°F
46°F / 34°F
37°F / 25°F
39°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

SLIKA KOJA JE OBIŠLA SVET: Azerbejdžanac natovario stari auto i sa bratom krenuo za Tursku! (FOTO)

Društvenim mrežama širi se dirljiva fotografija jednog Azerbajdžanca koji je svoj stari trošni auto nakrcao stvarima i krenuo pomoći potresom razorenoj Turskoj.

U razornim potresima život je izgubilo više od 17 000 ljudi. Brojke i dalje rastu, a humanitarna kriza sve više eskalira. Prva zemlja koja je Turskoj pritekla u pomoć bio je Azerbajdžan, iz kojeg su krenuli spasilački timovi, a ljudi su se organizovali i počeli slati pomoć.

Iz trošne kuće u razorenu Tursku

Jedan od njih je Server Beširli koji je sa svojim bratom svoj stari automobil napunio stvarima i iz svoje trošne kuće u Bakuu krenuo prema Turskoj.

I mi smo doživeli ovu katastrofu. Bilo je žena bez odeće i obuće. I mi smo doživeli taj period, znamo taj osećaj. Nismo samo mi pomogli nego i ostali Azerbajdžanci, pomažu čak i oni koji žive u drugim zemljama. Bio sam svedok jedne situacije kada je devojka došla, skinula kaput i dala ga u humanitarne svrhe, rekao je, a prenosi Index.hr

Simbol solidarnosti

Njegov plemeniti čin dirnuo je brojne ljude, naročito nakon saznanja u kakvim uslovima i sam živi, a mnogi su komentirali da su uvek najsolidarniji oni koji imaju najmanje.

Fotografija je postala simbol solidarnosti i zajedništva, a samo na Twitteru prikazana je tri miliona puta i podieljena gotovo 2000 puta te je oborila rekord u dijeljenju na društvenim mrežama.

POVEZANE TEME:

CRNE BROJKE NE PRESTAJU DA RASTU: Preko 19.000 mrtvih u zemljotresu koji je pogodio Tursku i Siriju!

U ZEMLJOTRESU U TURSKOJ STRADAO DEČAK SRPSKOG POREKLA: “Bio je izuzetno pametno i lepo dete. Plavokos, vedar, pravi anđeo!”

POČELO SASLUŠANJE BRAJANA VOLŠA: Osumnjičeni u narandžastom odelu, video linkom se uključio u sudnicu! (FOTO)

Izvor: Index.hr
Foto: Printscreen Twitter @shahidovcom

YOU MAY LIKE