Chicago
37°
Cloudy
6:38 am7:12 pm CDT
Feels like: 30°F
Wind: 13mph NNW
Humidity: 47%
Pressure: 30.3"Hg
UV index: 3
ThuFriSat
50/48°F
61/37°F
41/30°F

Published 7 months ago

By admin

SLAVKO PEŠAČIO DO CERA ZA MALOG TODORA: Doživeo povredu, ali je izdržao i sakupio skoro 300.000 dinara!

Slavko Radojčić (48), osnivač i predsednik Udruženja Ognjište, koji je odlučio da prepešači od Pančeva do planine Cer, poručuje za naš portal da je trenutno sakupio 280.000 dinara pomoći za malog Todora Stefanova.

Ovaj Pančevac velikog srca nakon dugog putovanja i prepešačenih 139 kilometara pun je utisaka, kao i da ga manja povreda noge nije omela u svojoj humanoj misiji.

“Pa, pun sam utisaka, bilo je lepo i tokom samog pešačenja. U Platičevu su me ljudi prepoznali, zaustavili i dali novčani prilog. Takođe mi se dogodilo, da su me dva gospodina u automobilu zaustavila, izašla su, pozdravila se i dala prilog”, priča Slavko.

On kaže da je na nekom stotom kilometru puta povredio tetivu u selu Varna i da je bilo bolno, ali na svu sreću lekari iz Hitne pomoći su mu namestili nogu, pa je izdržao narednih dvadeset pet kilometara koji su ga čekali do planine Cer.

Vreme ga je dobro poslužilo, prvi dan je bio topao, drugog dana na putu od Šimanovaca do Buđanovaca ga je pratila kiša, ali je bila kratkotrajna.

U nedelju se pridružio svojim kolegama iz organizacije “Cerski marš” u Šapcu i održao je govor gde je napomenuo da je potrebna pomoć za malog Todora.

“Doček u Šapcu je bio sjajan. Momci i devojke su me lepo ugostili. Imao sam veliku čast da održim govor pred sam marš na trgu Šabačkih žrtava i da nosim ikonu na čelu kolone”, priča Slavko.

On kaže da je predao sakupljeni novac Todorovoj majci, ali da se borba za njega i dalje nastavlja.

Podsetimo, Todor Stefanov ima godinu i po dana i dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Kada je bio star četiri meseca majka je primetila da je mnogo miran za taj uzrast, da ne pomera rukice i nogice, nakon čega je njegovim roditeljima saopšteno da im dete ima nekoliko dijagnoza – mikrocefaliju, hipertoniju ruku i nogu, hipotiniju glave i trupa.

Odmah je krenuo kod fizijatra na fizikalne tretmane.

Uprkos nedaćama koje su ga snašle, izuzetno teškim dijagnozama, Todor se pokazao kao veliki borac i zahvaljujući radu i trudu, brojnim terapijama koje je pohađao, ostvario je napredak, ali to nije dovoljno.

Žiro račun udruženja Ognjište je: 340-11024157-94

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Telegraf
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)