Connect with us

Balkan

SKANDAL U LIGI NACIJA: U Tirani transparent sa mapom ‘Velike Albanije’ i pretećim citatom ‘OVK’! (FOTO, VIDEO)

Published

on

Meč trećeg kola Lige nacije u Ligi B između Albanije i Izraela (1:2) obeležio je veliki skandal, pošto je pre početka meča na tribinama istaknuta mapa “Velike Albanije”.

Utakmica se odigrala na stadionu u Tirani, na kom je nedavno odigrano i finale Lige konferencije između Fejenorda i Rome, a navijači domaće selekcije iskoristili su priliku da pošalju poruku preko karikature sa motivom iz “Simpsonovih”.

Na slici se može videti kako Albanac, sa pivom u ruci, gleda televiziju na kojoj se kao najnovija vest pojavljuje “Ujedinjene države Albanije”, a pored tog natpisa na “ekranu” je prikazana mapa “Velike Albanije”.

Osim skandalozne poruke na “ekranu”, iznad slike stoji natpis “Besa, Bese, Besen Ta Kan Dhene” koji se vezuje za UČK, a što bi trebalo da znači “dajem obećanje”.

Ostaje da se vidi da li će, i na koji način, reagovati UEFA na ove nedopustive poruke sa tribina u Tirani. Mešanje politike i sporta na utakmicama pod okriljem evropske kuće fudbala je izričito zabranjeno, a delo navijača Albanije prevazilazi granice politike.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Printscreen Twitter @jjuli_007

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement