Chicago, IL
61°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 13mph SSW
Humidity: 56%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
61°F
61°F
61°F
63°F
64°F
MonTueWedThuFri
64°F / 48°F
66°F / 61°F
66°F / 50°F
59°F / 45°F
57°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

SKANDAL U AUSTRALIJI: Sveštenik krenuo u posetu Đokoviću na Božić, ali mu vlasti zabranile ulaz! Liturgiju održao ispred hotela!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ovaj Božić dočekao je u hotelu strave za migrante u Australiji, a gde se nalazi već više od 48 sati. Novaka su u ovaj hotel prebacili direktno sa aerodroma i biće tu sve do ponedeljka kada će mu i saopštiti konačnu odluku o tome da li se vraća za Beograd ili ostaje u Australiji.

On je tako proveo Božić po pravoslavnom kalendaru u hotelu bez igde ikoga svog, samo sa telefonom u ruci, pošto su australijske vlasti još jednom donele skandaloznu odluku da ne dopuste čak ni popu da uđe unutra, pravdajući se korona-merama.

Kada već nije uspeo da uđe unutra, sveštenik Srpske pravoslavne crkve je održao liturgiju ispred hotela, a pred okupljenim navijačima i migrantima. Naši državljani su ga pozdravili i slušali sa razvijenim zastavama.

Isto tako, podršku i aplauz je naš sveštenik koji služi u eparhiji australijsko-novozelandskoj, dobio i od migranata koji su smešteni u hotelu, a koji su scene posmatrali sa prozora.

Podsetimo, Đoković je u sredu doputovao u Melburn, ali mu nije dozvoljen ulazak u Australiju pošto mu je odbijena viza.

On je krenuo za Australiju pošto je dobio medicinsko izuzeće za učešće na prvom grend slemu sezone iako nije vakcinisan protiv korona virusa. Do ranih jutarnjih sati bio je u izolaciji na aerodromu, a potom je prebačen u hotelski karantin.

Đoković je trebalo da bude deportovan, ali se to neće desiti do ponedeljka, pošto je prvi teniser sveta uložio žalbu na odbijanje vize.

Australijan open počinje 17. januara, a Đoković je devetostruki šampion tog turnira.

Izvor: Kurir Foto: Printscreen / Twitter

YOU MAY LIKE