Connect with us

aktuelno

SKANDAL NA VIMBLDONU: Uklanjali srpske zastave dok je Nole igrao!

Published

on

Novak Đoković savladao je Denisa Šapovalova sa 7:6(3), 7:5, 7:5 i plasirao se u finale Vimbldona, ipak veliku pažnju privukla su dešavanja na tribinama. Iako to niko nije mogao ni da pretpostavi jedan navijač je započeo temu i otkrio neprijatnost kojoj je bio izložen.

Dok se Đoković bori za 20. grend slem titulu, dešava se toliko toga oko njega.

Naime, tretman koji ima se umnogome razlikuje od većine ostalih ljudi.

Pojedini navijači su tvrdili da su radnici obezbeđenja oduzimali i sklanjali srpske zastave kada god bi se neko od navijača pojavio na tribinama.

Naravno, sve je rađeno pod obrazloženjem da su zastave prevelike i da moraju da budu uklonjene.

„Hej, Vimbldone, u sredu ste bili tako alergični na svaku srpsku zastavu, pa je od svih nas koji smo ih imali zatraženo da ih sklonimo, iako su dimenzije bile u skladu sa propisima. A sada vidim kanadske zastave. Da li ćete i njih da sklonite? Ili ste izabrali diskriminaciju samo Đokovićevih navijača?“, stoji u tvitu jednog razočaranog navijača koji je započeo temu i to u trenutku dok je meč trajao, a ubrzo je svoje iskustvo potvrdio još jedan akter.

Naravno, mnogi su odlučili da objašnjavaju da prosto zastave nisu bile po propisima. Neki su tvrdili da su čak i „minijaturne zabranjivali“, te da „zastava nije mogla ni da bude presavijena na pola.

Već se ovo desilo na Vimbldonu, što je pojasnio još jedan navijač.

„Meni se to desilo u ponedeljak. Rečeno mi je da spustim moju srpsku zastavu posle prvog seta. Radnik obezbeđenja me je ubeđivao da je prevelika, a to nije bilo tačno. Dolazio je triput, ali moram da kažem da se taj treći put izvinio i rekao da zastavica ipak nije prevelika“, glasilo je jedno od ovih svedočenja.

I nije ovo prvi put da se dešava.

Kako je naveo jedan navijač ovakva scena se desila i na US Openu 2015. godine kada su od njegovog tada 78-godišnjeg oca tražili da skloni srpsku zastavu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter @Wimbledon

Advertisement