Chicago
70°
Clear
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 1mph ESE
Humidity: 69%
Pressure: 30"Hg
UV index: 0
FriSatSun
79/61°F
73/59°F
75/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

SKANDAL NA IZBORIMA: Građanka prijavila da se pojedinim biračima davao novac za glasove, do 15 sati glasalo 50,2 odsto birača!

Prema podacima CDT-a izlaznost do 15 sati u odnosu na prvi krug (45.4) je veća za 4,4 odsto, a u odnosu na izbore 2018. godine (41.9) veća je za 7,9 odsto.
Veća izlaznost nego do sada…

Na severu zemlje do 15 sati glasalo je 50 odsto birača, u centralnoj regiji 53.8 odsto, a na jugu do 15 sati glasalo 41.9 odsto birača, prema podacima te NVO.

Po podacima koje je objavio CeMI, u južnoj regiji do 15 sati glasalo je 43,8 odsto upisanih birača, centralnoj 54,0 odsto i u severnoj regiji 49,6 odsto.

U Podgorici je do 15 sati glasalo 54,6 odsto građana, u Nikšiću 59,2 odsto, u Baru 44,4 odsto i u Bijelom Polju 54,0 odsto upisanih birača, naveli su iz te NVO.

Tokom glasanja od 11 do 13 sati prijavljena su 43 slučaja nepravilnosti. U Tuzima je jedna građanka prijavila da je član biračkog odbora građanima davao novac da glasaju, a postoje saznanja da se slična situacija pojavila na još nekoliko biračkh mesta.

Osim ovih, ostale nepravilnosti koje su zabeležene su da članovi biračkih odbora nisu na svojim mestima, da aparati za elektronsku identifikaciju birača nisu u funkciji, da su pojedini birači u Podgorici fotografisali birački listić, kao i da biračka mesta nisu prilagođena osobama sa invaliditetom.

PROČITAJTE VIŠE:

“VI STE ZEMLJA BOGATE ISTORIJE I PRIRODNIH LEPOTA”: Kineski agenti oduševljeni Srbijom, promovišu je kao premijum destinaciju! (FOTO)

POTRESNA ISPOVEST PORODICE NASTRADLOG LUKE: “Kad god mu zapalimo sveću, dobijemo prijavu!” (FOTO)

GNEV PRIRODE U AMERICI: Razorni tornado ruši gradove, poginulo najmanje 26 ljudi! (VIDEO)

Izvor: B92/ RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)