Published 3 months ago

By Serbian Times

SJAJNE VESTI, PRONAĐEN DONOR: Bebu Milicu spasiće mladi Nemac, roditelji presrećni! (FOTO)

Maloj Milici Anđelković, jedanaestomesečnoj bebi najlepšeg osmeha u Srbiji, koja nažalost boluje od akutne mijeloidne leukemije sa visokim rizikom, pronađen je donor matičnih ćelija kog je porodica čekala kao jedinu nadu.

Kako je objavila njena majka, donor je konačno pronađen, što ujedno znači i šansu za lepšu i bolju budućnost male Milice Smejalice, kako je roditelji zovu.

-Milici je pronađen donor! Veliko hvala svima koji su se odazvali pozivu i dali uzorak krvi. Neizmerno hvala udruženju “Leuka” na nesebičnoj svakodnevnoj podršci. Hvala svim prijateljima koji su uz nas sve ovo vreme. Hvala svim novinarima koji su se interesovali da pomognu. Idemo dalje, ovoga puta najjače! – objavila je njena majka Milena na Fejsbuku.

Milena za Telegraf.rs navodi da njenoj sreći nema kraja, te da o donoru znaju vrlo malo, ali i dalje strah postoji.

-Danas smo saznali, čim smo došle rekli su nam. Ne znam ko je, rekli su mi samo da je mlad muškarac, Nemac, da imaju istu krvnu grupu i da se potpuno podudaraju. Obradovala sam se, naravno, ali znam da je ovo tek “početak” i da nas čeka veoma teška bitka. Svakako sam zahvalna Bogu ,i tom momku, ko god da je, jer sada ima velike šanse da preživi i pobedi ovu užasnu bolest. Osećanja su pomešana stvarno. Radujem se, a u isto vreme se i bojim jako – priča zabrinuta majka prelepe devojčice.

Kako je Telegraf.rs prvi pisao, roditelji ove prelepe devojčice sa samo 7 meseci njenog života saznali su okrutnu sudbinu koja ne prestaje da ih boli svakodnevno. Uprkos tome, borili su se i nisu odustali. Bili su istrajni da nađu kompatibilnog donora matičnih ćelija koji će Milici Smejalici obezbediti svetlu budućnost, i u tome su uspeli.

Njena majka je vojnik, kako po profesiji, tako i moralno, te je za Telegraf.rs objasnila nedavno da iako oseća ogromnu bol zbog nemogućnosti da pomogne rođenom detetu, neće prestati da moli celu Srbiju da joj spase život.

-Od 7. meseca se nalazi na intenzivnom citostatskom lečenju, a jedina šansa za njeno izlečenje je transplantacija koštane srži matičnim ćelijama. Nažalost, suprug, ja i naš četvorogodišnji sin ne možemo da budemo donori jer nismo kompatibilni sa njom. Strašno je kad znam da ne mogu da pomognem svom detetu! Ono što mogu je da molim i preklinjem sve ljude od 18 do 45 godina, da izdvoje malo svog vremena, daju uzorak krvi, uvedu se u registar davaoca i samim tim pokušaju da spasu život mom detetu, ili nekom drugom pacijentu – rekla je Milena Anđelković za naš portal krajem prošlog meseca.

Koliko god da je teško i Milena sama tvrdi da osmeh Milice Smejalice pruža utehu. Kao da na svoj način, bez reči, pokušava da im da do znanja da će sve biti u redu. Da će pobediti opaku bolest…

-Ona se od samog početka smeje. Kao da nam poručuje da ne brinemmo za nju i da će uspeti da pobedi opaku bolest, iako je sama činjenica da mi dete boluje od takve bolesti jako poražavajuća. Ne dao Bog nikome! Njen osmeh mi je najvažniji i on mi daje snage za sve ovo! Najviše znači njenom četvorogodišnjem bratu koji zna da mu je seka bolesna, pa se svakog dana, tako mali, moli Bogu za njeno ozdravljenje – ispričala nam je majka.

PROČITAJTE VIŠE:

DA NAŠ VASILIJE PROHODA! Deca iz Prijepolja prodaju limunadu da bi skupili za lečenje dečaka!

MEMEDOVIĆ PRVI PUT PRED KAMERAMA O OTKAZU: “Zaslužio sam makar sat nakon 36 godina rada na RTS!“

PORAŽAVAJUĆI PODACI: Čak 54 odeljenja u Srbiji nema nijednog đaka, a ovi zanati izumiru!

Izvor: Telegraf
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE