Chicago
37°
Partly Cloudy
6:51 am7:03 pm CDT
Feels like: 30°F
Wind: 9mph S
Humidity: 63%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
WedThuFri
50/39°F
41/34°F
41/36°F

Published 3 years ago

By Antonije Kovačević

SJAJAN PODVIG SLEPOG TRIATLONCA IZ ČAČKA: Lazar istrčao polumaraton iza svoje zgrade između dva policijska časa

Ako nešto dovoljno želite, onda ne postoje prepreke da to i ostvarite. Tako je i u ovoj vanrednoj situaciji. Dok su mnogi razočarani što ne rade teretane i ne mogu da vežbaju, uspešni čačanski paratriatlonac, Lazar Filipović, istrčao je polumaraton iza svoje zgrade.

„Ne prestajem da treniram i sada to radim onako kako propisane mere dozvoljavaju. Jedini način da to i ostvarim u ovoj situaciji jeste bilo trčanje iza zgrade i nije mi bilo teško. Vreme i prosek nisam jurio, jer unutar 21 195 metara imao sam čak 480 okreta“, rekao je Lazar.

Međutim, ovaj uspešni sportista pomerio je sve granice i pre mnogo godina, kad je odlučio da će se baviti biciklizmom, iako je rođen kao slabovid sa mogućnošću vida svega tri posto. Uprkos tome, Lazar je pre devet godina postao prvak Evrope u paratriatlonu, pobedio na Svetskom kupu u Francuskoj, Engleskoj i Španiji.

„Nije bilo lako, ali uspeo sam uz pomoć i podršku roditelja. Biciklizam je moja ljibav od malih nogu i sa njim sam spoznao sve svoje mogućnosti. Pored toga, volim trčanje, i sa svojim slabovidim kolegom Goranom Nikolićem istrčao sam 10 punih maratona za 10 dana, od  Kragujevca do Mostara (422 km), što niko do tada nije ostvario“, ispričao je Lazar.

Za ovog Čačanina sport je najvažnija, ali nije jedina oblast u kojoj postiže rezultate. Jer, iako vidi kao kroz lupu diplomirao je na Fakultetu medicinksih nauka u Kragujevcu i postao fizioterapeut.

Izvor/Foto: RINA

YOU MAY LIKE

DŽEJ LO DOLAZI U BEOGRAD! Pevačica doleće privatnim avionom na proslavu srpskog milionera, dobiće 200.000 evra za dva sata!
MLADI NIŠLIJA POGINUO U AMERICI: Izgubio život u udesu, prijatelji prikupljaju novac da vrate telo u Srbiju! (FOTO)
“OD MENE STE HTELI DA SAVIJEM KIČMU, PRED MUŽEM PITU”: Ko je devojka koja je optužila Ramba Amadeusa za zlostavljanje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
PUSTINJSKI SRBI ČUVAJU VERU PREDAKA: A sve više Amerikanaca prima pravoslavlje u crkvi Svetog Save u Finiksu (VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
“SAMO SKINI TO, MOLIM TE”: Milioner putnici u avionu ponudio 100.000$, pod jednim uslovom!
EKONOMSKI KOLAPS STIŽE U EVROPU: Sunovrat velike švajcarske banke izazvao paniku, preti nova kriza!