Chicago, IL
39°
Sunny
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 8mph NW
Humidity: 73%
Pressure: 29.74"Hg
UV index: 0
9 am10 am11 am12 pm1 pm
41°F
43°F
45°F
45°F
45°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
55°F / 36°F
61°F / 52°F
64°F / 28°F
37°F / 27°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

SIPALI IM DROGU U PIĆE? Nekoliko Beograđanki podnelo tužbe protiv poznatog kluba!

Jezivo upozorenje širi se društvenim mrežama u kome jedna devojka moli neformalni feministički kolektiv “Ženska solidarsnot” da podele priču o njenim poznanicama kojima je u klubu “Ben Akiba” navodno sipano nešto u piće od čega su one bile omamljene. Ovim povodom oglasili su se i iz pomenutog kluba.

Prvo je na društvenim mrežama neformalnog feminističkog kolektiva „Ženska solidarnost“ objavljena poruka sledeće sadržine:

„Zdravo, nadam se da ćete videti poruku i možda mi pomoći. Radi se o klubu „Ben Akiba“ i tome da su do sada 3 devojke drogirane tamo da sam ja čula. 2 su imale sreću da im se pojavi treća drugarica i odvede ih kući dok su one padale, povraćale. Kada je jedna od njih pala u klubu, prišao joj je lik i odmah je krenuo da je ljubi. Moja drugarica ima neobjašnjive ogromne modrice svuda po nogama i ne seća se apsolutno ničega te večeri. Devojke nisu popile mnogo jer iskreno nisu ni stigle, jer se sve desilo jako brzo, nakon tipa 2 pića. Nadam se da se bar nekako čuje za ovo, da devojke znaju da se čuvaju ovog mesta“, piše u ovoj objavi.

Nedugo po objavljivanju ove informacije, usledilo je i oglašavanje Zorana Trifunovića, odgovornog lica kluba „Ben Akiba“.

„Želim da se obratim poštovanoj javnosti povodom poruke koja je dospela na društvenim mrežama i u kojoj anonimna osoba traži pomoć da bi zaustavila i sprečila navodno, nasilno, nedobrovoljno, drogiranje mladih devojaka (po spoznaji anonomne informatorke: “…da sam ja čula”- tri devojke) u klubu Ben Akiba u Savamali, Braće Krsmanovic 6, u kojem sam ja odgovorno lice.

Ben Akiba je aktivan ugostiteljski brend Beograda 22 godine, žanra noćnog kluba i koktel bara. Obezbeđenje kluba ne čine samo licencirani, obučeni i striktno zaduženi ljudi za bezbednost, sigurnost, mir i neophodnu pomoć, ako se za time ukaže potreba, svakom gostu i zaposlenom tokom boravka u Ben Akiba klubu. Za bezbednost u našoj kući zaduženo je i desetine mladih žena i muškaraca, domaćica i domaćina – profesionalnih ugostitelja, koji Ben Akiba klub smatraju svojom kućom, na čelu sa mnom.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Upravo zahvaljujuci požrtvovanju i striktnoj brizi o svakom gostu za poslednjih 10 godina u Savamali, sa ponosom mogu da izjavim da se uvek reagovalo pravovremeno i na adekvatan način u svim konstatovanim spornim situacijama. Naravno mogućnost zloupotrebe gužve i specifičnih uslova u noćnom klubu za različite kriminalne i nemoralne porive uvek postoji, na nama je da takve pokušaje sprečavamo, vinovnike identifikujemo i predamo pravosudnim organima. U tom smislu aktivno pokušavamo da dođemo do autorke poruke u pitanju, kako bismo otklonili mogućnosti svake manipulacije i ukoliko je potrebno pružili svu moguću pomoć i saradnju organima reda u sankcionisanju odvratnih anomalija u ponašanju siledžija za koje je predpostavljeno da su nekada bili i nekoga povredili, a da to niko od nas i ostalih gostiju nije primetio ili nije našao za shodno da povodom toga reaguje. Dodaću da incidente, kojih po vokaciji posla ima više ili manje relativno redovno, uvek proveravamo i analiziramo pomoću video i audio sigurnosne opreme koja je raspoređena u prostoru kluba.

Naglasio bih bih na kraju ovog teksta činjenicu da sam otac dve kćeri od 17. i 28., da među zaposlenima ima još desetoro dece raznih godišta i Bogu hvala njih nekoliko na putu, da je u našem redovnom timu više od 10 dama koje se rame uz rame bore sa nama muškarcima za egzistenciju koja je sve samo nije laka, svaka eventualna dalja konotacija nepoštovanja zena i ničeg osim apsolutnog prijateljstva, uvažavanja i ravnopravnog ophođenja prema njima u našoj kući, bila ona gošća ili koleginica, faktično je deplasirana i toksična.

Sigurnost svih posetilaca i zaposlenih u Ben Akib klubu je apsolutni prioritet, svaka tvrdnja koja govori suprotno, te navodi incidente kao sto je to slučaj sa porukom povodom koje Vam se obraćam ovim putem, biće službeno proverena i predata advokatu, policiji i pravosudnim organima na dalju obradu“, navodi Zoran Trifunović.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su rekli da rade na proveri pomenutih informacija.

POVEZANE TEME:

MINISTARSTVO POTVRDILO: Vlasnik dužan da izvuče potonuli splav Fristajler!

MAJKA STRADALA NA DOČEKU NOVE, DECA GLEDALA: Vatromet joj se zakačio za odeću i eksplodirao!

KRVAVI DOČEK U NIŠU: Mladić (23) izboden, još osoba povređeno

Izvor: Nova.rs
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE