Chicago
Clear
7:03 am5:04 pm CST
Feels like: -6°F
Wind: 7mph WNW
Humidity: 58%
Pressure: 30.5"Hg
UV index: 0
WedThuFri
27/19°F
30/5°F
14/10°F

Published 1 month ago

By Antonije Kovačević

SINIŠINI POSLEDNJI SATI: Doktorka otkriva: “Borio se do poslednjeg časa, mnogo je patio…”

Legendarni srpski fudbaler Siniša Mihajlović umro je u petak posle duge i teško bolesti. Popularni Miha godinama unazad borio se sa teškim oblikom leukemije, uspevao je više puta da je pobedi, ali nažalost stanje mu se poslednjih dana pogoršalo…

Prethodne sedmice Siniša je boravio u bolnici u Rimu pod nadzorom doktorke Frančeske Bonifazi koja je od početka bolesti brinula o njemu.

Doktorka Bonifazi, inače direktorka programa transplantacije i odeljenja za naprednu ćelijsku terapiju u okviru odeljenja za hematologiju koju vodi profesor Mikele Cavo u bolnici Sant’Orsola, otkrila je italijanskim medijima kako se Miha poslednjih dana svog života nosio sa opakom bolešću.

Nikada se nije plašio patnje i hrabro se suočio sa bolešću. Borio se do poslednjeg časa. Mnogo je patio, ali je uspeo da prihvati krhkost koju mu je bolest načinila“, rekla je dr. Bonifazi.

Siniša je bio čovek koji je imao veliku volju za životom i voleo je život više od svega. Bio je okružen svojim najbližima: supruga je bila uz njega od prvog do poslednjeg trenutka, uvek. Arijana je bila žena koja mu je dala hrabrost i koja je upravljala porodicom u veoma teškoj fazi“, otkrila je doktorka.

Bio je voljen od svih uprkos tome što je bio lik sa snažnom, ponekad i grubom ličnošću. Međutim, nikada se ni sa kim nije svađao i svi su ga voleli. Ovde svi s ljubavlju pričaju o tome. Mnogo je u njemu ljudske topline, ostavio je na nas utisak osobe sposobne za veliku empatiju“, rekla je Frančeska i ispričala anegdotu sa Sinišom koji joj je savetovao da kupi veoma skup televizor.

Da, to je tačno. I mislim da sam ga zbog njegovih molbi konačno kupila. Nisam ga imala u kući 8 godina. Ali uzela sam mnogo jeftinije od onoga što je predložio“, prisetila se doktorka koja je opisala i njegove poslednje dane u bolnici.

PODRŠKA DO POSLEDNJEG ČASA: Supruga Arijana u bolnici uz Sinišu

Moramo reći da je transplantacija koštane srži najefikasnija terapija za iskorenjivanje akutne mijeloične leukemije. U ovom trenutku garantuje manju mogućnost recidiva: nažalost u ovom slučaju bolest se vratila, bila je veoma agresivna i otporna na lečenje. Međutim, Siniša je ustao iako mu se vratila: pre ne više od nedelju dana hodao je i prešao mnogo kilometara peške. U svakom slučaju, ne treba generalizovati, transplantacija je ipak najbolja terapija. Mi doktori verujemo da je jedini način da ublažimo bol koji osećamo kada vidimo kako naši pacijenti umiru jeste da se kladimo na istraživanje“, rekla je Bonifazi.

Izvor: Kurir sport Foto: Instagram

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
“ON JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA DRŽAO REKET”: Cicipas se poklonio Noletu: Hvala ti što me činiš boljim!
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
PREOKRET U AUSTRALIJSKIM MEDIJIMA: Histerija oko Srđana Đokovića dobila novu dimenziju!