Chicago
36°
Ведро
6:57 am4:20 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 9mph S
Влажност: 74%
Притисак: 29.87"Hg
УВ индекс: 0
ПетСубНед
43/39°F
43/37°F
41/32°F

Published 2 meseca ranije

By Serbian Times

SEVERNA KOREJA PROTERUJE AMERIČKOG VOJNIKA: Trevis ilegalno prešao granicu dve Koreje!

Severna Koreja je odlučila da protera američkog vojnika Trevisa Kinga, za koga je ranije saopšteno da je priznao da je ilegalno ušao u tu zemlju, prenela je danas severnokorejska državna agencija KCNA.

U završnom izveštaju istrage o Kingovom ilegalnom ulasku u Severnu Koreju u julu ove godine, navodi se da je King rekao da je bio ogorčen zbog nehumanog postupanja i rasne diskriminacije u redovima američke vojske, prenosi Rojters.

„Trevis King je priznao da je odlučio da dođe u Severnu Koreju jer se loše osećao zbog neljudskog maltretiranja i rasne diskriminacije u američkoj vojsci“, izjavio je ranije zvaničnik Pjongjanga za Korejsku centralnu novinsku agenciju.

U izveštaju severnokorejske državne novinske agencije ne precizira se gde će King biti prognan, iako je Severna Koreja ranije, u svojim početnim istražnim radnjama, konstatovala da je King želeo utočište isključivo u Severnoj Koreji.

Pre nego što je prešao severnokorejsku granicu, King je odslužio dva meseca u zatvoru u Južnoj Koreji zbog optužbi za napad, a pušten je 10. jula.

Nakon toga je trebalo da odleti u SAD kako bi se suočio sa disciplinskim postupkom, ali je uspeo da pobegne sa aerodroma.

King je specijalista za izviđanje koji je bio u vojsci od januara 2021. godine, a u Južnu Koreju je došao u okviru rotacije američkih trupa.

PROČITAJTE VIŠE:

SRBIN NAPADNUT U CENTRU ČIKAGA: Dva lopova ga napala i pretukla, pokušali da ga opljačkaju! (VIDEO)

ZARAZA STIŽE IZ AMERIKE! Invazija parazita kog šire pacovi i puževi, a koji može da zarazi i ljude, stigao i do Evrope!

AMERIČKI SENATOR MENENDEZ PORUČIO: Ostajem u Kongresu, biću oslobođen krivice!

Izvor: Nova.rs
Foto: Društvene mreže

YOU MAY LIKE