Chicago, IL
70°
Sunny
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 70°F
Wind: 18mph S
Humidity: 29%
Pressure: 29.61"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
66°F
63°F
57°F
57°F
55°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
32°F / 23°F
46°F / 34°F
48°F / 37°F
61°F / 48°F

Published 2 years ago

By admin

SERGEJ LAVROV PRED SUSRET SA VUČIĆEM: Razgovaraćemo o svemu od interesa za srpske prijatelje! (VIDEO)

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov najavio je da će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu razgovarati o svim temama koje su od interesa za, kako je naveo, srpske prijatelje.

Lavrov je za Radio televiziju Republike Srpske rekao da je Vučić pre nekoliko dana razgovarao sa Putinom o gasu i da su postigli principijelan dogovor, koji bi trebalo da bude koncipiran u okviru odgovarajućih kompanija.

On je naveo da je Rusija zainteresovana da čuje Vučićeve ocene, kao i drugih srpskih političara o nastaloj situaciji, kao i da će “veoma zanimljivo biti čuti kako ocenjuju posredničku ulogu EU”.

“Naravno, mnogo je važno da razumemo procene srpskog rukovodstva i njegove planove delatnosti za naredni period”, rekao je ruski šef dioplomatije.

Govoreći o odnosu Rusije prema pregovorima o budućnosti Kosova, on je rekao da oni moraju da se zasnivaju na rezoluciji 1244, dodavši da je ruski predsednik Vladimir Putin više puta i na sastanku sa Vučićem i u svojim javnim nastupima naglasio da Rusija apsolutno podržava stav Srbije i da će podržati odluku koja će biti prihvatljiva za srpski narod.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije najavljeno je da će šef ruske diplomatije Sergej Lavrov 6. i 7. juna posetiti Srbiju, gde će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nedeljnik
Foto: Printscreen YouTube / DW News

YOU MAY LIKE