Chicago
73°
Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 9mph ESE
Humidity: 62%
Pressure: 30.09"Hg
UV index: 0
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
70/61°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

SENAT POTVRDIO: Usvojen zakon o podizanju gornje granice javnog duga SAD!

Senat američkog Kongresa usvojio je zakon koji je podržao predsednik SAD Džozef Bajden, a kojim se podiže gornja granica vladinog duga od 31,4 biliona dolara, čime se otklanja neizvršenje vladinih finansijskih obaveza. Senat je glasao u četvrtak sa 63 glasa za zakon i 36 protiv, a Predstavnički dom Senata usvojio je taj zakon u sredu.

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Država je upozorilo da neće moći da izvrši sve svoje obaveze od 5. juna ukoliko Kongres ne reaguje do tada. Bajden je pohvalio blagovremenu akciju Kongresa, preneo je Rojters.

“Ovaj sporazum demokrata i republikanaca je velika pobeda za našu ekonomiju i američki narod”, naveo je Bajden u saopštenju i najavio da će potpisati zakon što je pre moguće. Bajden je bio direktno uključen u pregovore o nacrtu zakona sa predsedavajućim Predstavničkog doma Kevinom Makartijem.

PROČITAJTE VIŠE:

“U narednim mesecima republikanci u Senatu nastaviće da rade na obezbeđivanju zajedničke kontrole bezobzirne potrošnje demokrata”, rekao je lider republikanaca u Senatu, Mič Mekonel.

Mekonel je mislio na 12 zakona na kojima će Kongres raditi tokom leta, a koji se odnose na finansiranje vladinih programa u fiskalnoj godini koja počinje od 1. oktobra, a u kojima će biti uputstva za limit duga. Na osnovu usvojenog zakona, zakonska granica za savezno zaduživanje biće 1. januar 2025. godine.

JOŠ JEDAN U NIZU: Bajdenu ponovo otkazale noge, pao tokom ceremonije dodele diploma! (VIDEO)

NASA ODRŽALA PRVI JAVNI SKUP O NLO: Od 800 misterioznih pojava samo je mali broj neobjašnjiv!

RUSKA ŠPIJUNKA U SRCU SENATA? Bivša službenica prebegla u Rusiju, optužila Bajdena za seksualno zlostavljanje!

Izvor: RTS
Foto: Printscreen PBS News Hour

YOU MAY LIKE