Chicago, IL
61°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 13mph SSW
Humidity: 56%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
61°F
61°F
61°F
63°F
64°F
MonTueWedThuFri
64°F / 48°F
66°F / 61°F
66°F / 50°F
59°F / 45°F
57°F / 41°F

Published 1 year ago

By admin

ŠEF EULEKSA PRIZNAO: Ne znamo gde je Dejan Pantić, ni da li je dobio lekove!

Šef Euleksa Lars Gunar Vigemark u intervjuu za Kosovo onlajn rekao je da misija EU ima kontradiktorne informacije o uhapšenom Dejanu Pantiću i da još ne znaju gde se on nalazi.

“Imam kontradiktorne informacije. Imam informacije i da je primio terapiju i da nije. Istražujemo ovu situaciju”, rekao je Vigemark.

“Mi smo dostavili lekove kosovskoj policiji u Leposaviću i zahtevali smo da budu dostavljeni gospodinu Pantiću koji je zadržan na lokaciji koju zvanično ne mogu da potvrdim, jer ne znam tačno gde je. Rečeno nam je da su lekovi dostavljeni. Ali postoje kontradiktorne izjave iz nekih izvora. Sada proveravamo, poslaćemo policijsku jedinicu i policijskog savetnika u Leposavić”, dodao je.

Vigemark je prokomentarisao i eventualno kršenje Pantićevih prava.

“Vrlo je važno da gospodin Pantić bude tretiran prema svim odgovarajućim standardima, da je u odgovarajućem pritvorskom centru, jer nisam siguran na kojoj je lokaciji fizički pritvoren, da li je ta lokacija odgovarajuća prema kosovskom zakonu, da li se poštuju njegova prava, da li je video advokata, da li je u kontaktu sa porodicom”, objasnio je.

Prvi čovek Euleksa obećao je da će “pratiti” razvoj situacije.

“On takođe mora da sarađuje u pogledu davanja izjave, mora biti svestan optužbi. Koliko razumem saslušan je putem video linka i određeno mu je zadrđavanje od 30 dana. Budite sigurni da pomno pratimo ovaj slučaj”, rekao je Vigemark.

Ovu izjavu šefa Euleksa direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je kao skandaloznu, jer ovim priznanjem Euleks krši razlog dolaska i rada na KiM i negira svoju ulogu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Agencije
Foto: Printscreen Instagram @larswigemark

YOU MAY LIKE