Chicago
86°
Partly Cloudy
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 88°F
Wind: 7mph E
Humidity: 44%
Pressure: 30.03"Hg
UV index: 8
FriSatSun
79/61°F
79/61°F
77/61°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

SEDAM ZAHTEVA ZA ŠKOLU I DRŽAVU: Evo šta traže roditelji dece ubijene u OŠ Vladislav Ribnikar!

Roditelji odeljenja VII/2, čija su deca stradala u tragediji u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, izneli su pred nadležne sedam zahteva. Rok za odgovor države i nadležnih organa je nedelju dana. Iza njihovih zahteva stao je ceo Savet roditelja ove škole.

Predsednik Saveta roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“ Igor Đorđević rekao je za televiziju Nova S da je na jučerašnjem sastanku ceo Savet roditelja stao iza sledećih zahteva roditelja odeljenja VII/2:

  1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo, kako teče istraga i u kojoj je fazi.
  2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji, jer kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.
  3. Tim eksternih psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa učenicima odeljenja VII/2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa, radi obezbeđenja nepristrasnosti. Roditelji moraju biti upoznati pisanim putem sa programom kako će se raditi sa decom i da im se dostave biografije svih stručnih lica koja su uključena u program.
  4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za odeljenje VII/2 mora da se nađe način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz i da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom izlazu.
  5. Tražimo kompletno renoviranje škole od 1. septembra.
  6. Pružamo punu podršku kompletnom nastavnom kadru.
  7. Tražimo da se utvrdi puna odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima iz VII/2 odeljenja, koji je obišao svet, kao i slike dece i roditelja i da isti za to budu sankcionisani“, naveo je Đorđević.

Ono što je škola mogla sama da uradi, ističe on, poput ulaza, učionice, već je ispunjeno. Rok za odgovor na ostale zahteve je sedam dana.

„Ovaj dopis je poslat MUP, tužilaštvu i svim ostalim nadležnim organima. Samo tražimo da se ne ćuti i da budemo informisani šta se dešava po ovim pitanjima“, rekao je.

PROČITAJTE VIŠE:

Podsećamo, pre tačno nedelju dana, K. K. ubio je osmoro svojih vršnjaka i školskog čuvara Dragana Vlahovića. Svi su ubijeni unutar same škole. K. K. je ušao na čas istorije i pucao na đake i nastavnicu koja je u napadu teže povređena. Ona, kao i još nekoliko učenika, nalaze se na bolničkom lečenju.

K. K. je uhapšen istog dana, u školskom dvorištu ove ustanove, nakon što je, pored osoblja škole, i sam pozvao policiju i ispričao šta je uradio. Dečak je potom smešten u specijalnu bolnicu gde se njegovo stanje prati, a u međuvremenu uhapšen je i njegov otac, čije je pištolje koristio u napadu i on se nalazi u pritvoru.

POVEZANE TEME:

“NIJE MI ONAJ MALI BIO INSPIRACIJA”: Otkriven motiv ubice iz Mladenovca, zbog tračeva o porodici pucao na ljude!

ŠKOLA NA VRAČARU DONELA ODLUKU: Učionica u kojoj se dogodila tragedija se neće više koristiti!

DIRLJIV OPROŠTAJ PROFESORKE SRPSKOG: Dok je on pucao, devojčica je spasavala svog brata, pričajte deci o njoj!

Izvor: Nedeljnik
Foto: Tanjug

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)