Chicago
64°
Fair
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 3mph N
Humidity: 78%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 0
SatSunMon
79/61°F
73/57°F
77/59°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

SEDAM DANA POSLE TRAGEDIJE: Učenici se vratili u OŠ Vladislav Ribnikar, ali neće biti nastave!

Nedelju dana nakon tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, učenici se vraćaju u klupe. Umesto uobičajene nastave, deci će biti pružena podrška i otvoren razgovor. Nastava će početi onda kada učenici i nastavnici procene da je za to došlo vreme.

Oni đaci koji to žele, danas mogu da krenu u školu. Kako su RTS-u potvrdili u Savetu roditelja OŠ “Vladislav Ribnikar”, roditelji su sinoć o tome obavešteni mejlom.

Pozvani su i roditelji da ukoliko postoji potreba dođu sa decom, koja bi ovaj prvi dan u školi i sedmi dan od tragedije trebalo da provedu sa odeljenskim starešinama na dva školska časa.

Aktivnosti će se prilagođavati potrebama, a deca, roditelji i nastavnici mogu da razgovaraju sa psiholozima koji su u školi kako bi im pružili podršku.

Juče su u školi održana dva sastanka članova Saveta roditelja i na kraju je kasno doneta odluka da se usvoji preporuka Ministarstva prosvete, psihologa i stručnjaka i da bi deca trebalo da se vrate rutini.

I danas, kao i prethodna dva dana, vrata škole od jutra su otvorena za produženi boravak učenika od prvog do četvrtog razreda.

PROČITAJTE VIŠE:

Policija obezbeđuje ulaz u školu.

U danu kada se deca vraćaju u školu posle velike tragedije, ekipa RTS-a ne približava se samoj školi. Molba je da deca, roditelji i nastavnici ne budu izloženi objektivima i pogledima, a saveti psihologa i medijskih stručnjaka da bi neprimereno izvršavanje značilo reviktimizaciju, tj. ponovno preživljavanje traume, posebno kod dece.

Sutra bi dan u školi “Vladislav Ribnikar” trebalo da počne razrednim časom, a da se završi roditeljskim sastancima i da za decu traje sat duže nego danas.

Roditelji bi do kraja sedmice trebalo da budu obavešteni o planovima za narednu nedelju. Na njima rade predstavnici resornih ministarstava, nastavnici, roditelji i psiholozi.

POVEZANE TEME:

ŠKOLA NA VRAČARU DONELA ODLUKU: Učionica u kojoj se dogodila tragedija se neće više koristiti!

“KOSTA, ČEKAMO TE”: Preteće poruke na vratima stana dečaka koji je pobio decu u “Ribnikaru”!

“NIJE MI ONAJ MALI BIO INSPIRACIJA”: Otkriven motiv ubice iz Mladenovca, zbog tračeva o porodici pucao na ljude!

Izvor: RTS
Foto: Nova.rs

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)