Chicago, IL
54°
Clear
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 10mph E
Humidity: 54%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
52°F
52°F
52°F
54°F
55°F
WedThuFriSatSun
64°F / 48°F
55°F / 45°F
54°F / 41°F
48°F / 39°F
54°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

SAVEZ ADVOKATA AUSTRALIJE: Odluka o Đokoviću opasan presedan, debakl politike vlade!

Argumenti savezne Vlade Australije u slučaju protiv Novaka Đokovića predstavljaju opasana presedan u demokratskom društvu, saopštio je Savez advokata Australije (Australian Lawyers Alliance – ALA).

„Naša glavna briga nije da li je gospodinu Đokoviću bilo omogućeno da igra tenis ove nedelje. Naša briga je stav savezne vlade da nije u obavezi da dokaže da bi gospodin Đoković podsticao stavove o vakcinaciji koji su u suprotnosti sa stavovima vlade, već samo da postoji mogućnost da bi ih podsticao“, rekao je portparol ALA Greg Barns.

Prema njegovim rečima, to postavlja „veoma niske kriterijume“ za izbacivanje osoba iz Australije, naročito u okolnostima kada je sposobnost ulaganja žalbe ograničena.

“Korišćenje mogućeg rizika za javni red i mir kao razloga da se nekome odbije pravo ulaska u zemlju je zabrinjavajuć za društvo koje je navodno posvećeno slobodi govora i razmišljanja”, kaže Barns.

Iz Saveza advokata upozoravaju da bi stav savezne vlade mogao značiti da će i drugim istaknutim posetiocima Australije biti zabranjen ulaz, u pokušaju da se suzbiju različita mišljenja.

“Opsesija ove vlade sa oštrim politikama čuvanja granice, u kombinaciji sa proizvoljnim pristupom otkazivanja viza i pritvaranjem, ove nedelje je stvorila debakl, ali rizikuje se i da postavi opasan presedan”, navodi se u saopštenju.

Izvor: N1 Foto: Printscreen Instagram @DjokerNole

YOU MAY LIKE