Connect with us

Srbija

“SAMO JE JEDAN ROKI”: Ko je čovek koji je svojim ritualom na plaži nasmejao celu Srbiju (VIDEO)

Published

on

Najgledaniji video na društvenim mrežama u prethodna 24 sata je, bez sumnje onaj sa popularne plaže Brioni kod Sremske Mitrovice, na kojoj se vidi čovek koji u plićaku vežba, razgibava se a potom improvizuje neke borilačke poteze.

Na snimku je Rasim Biberović Roki koji živi u obližnjem naselju Jalija. Nenadano, postao je popularan jer je scene se plaže videla gotovo cela zemlja kada se video najpre proširio mrežama, a potom stigao i u gotovo sve domaće medije.

Roki, kako ga njegovi Mitrovičani znaju, svaki dan dolazi na gradsku plažu, ne samo radi kupanja već, kako kaže, i treninga u obližnjoj teretani na otvorenom. Oni koji ga stalno viđaju na plaži kažu u šali da Roki svoje “borilačke” pokrete koristi i da zavodi dame i da je to njegov svojevrsni ritual.

– Amerikanci su snimili osam filmova o Rokiju, a u Srbiji postoji samo jedan. To sam ja. Rasim Biberović iz Sremske Mitrovice – rekao je on svojevremeno za lokalne medije koji su i ranije pravili priču o “domaćem” Rokiju.

Inače, mnoge je ova priča podsetila na to da ipak postoji “neka veza” između Vojvođana i čuvenog filmskog lika jer je tako u Žitištu još pre 15 godina podignut spomenik Rokiju.

Ideja o izgradnji spomenika neustrašivom bokseru, kog je na filmskom platnu ovekovečio glumac Silvester Stalone, potekla je od Bojana Marčete i mnogi su je u početku gledali sa podozrenjem. Okupljeni u Udruženju građana “Roki Balboa”, inicijatori ove nesvakidašnje ideje, istrajali su u svojoj nameri. Ubrzo je, u avgustu te 2007. godine, na glavnom trgu u Žitištu, osvanula statua posvećena legendarnom filmskom junaku.

Izvor: Blic Foto: Privatna arhiva:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement