Connect with us

Srbija

SAM U BORBI ZA SRPSKE SVETINJE U CRNOJ GORI: Mile iz Kuršumlije obavio ličnu litiju, prošetao gradom sa ikonom Svetog Vasilija Ostroškog

Published

on

“Osetio sam veliku ličnu potrebu da podržim borbu svih pravoslavaca u Crnoj Gori, odakle potiču Koprivice, za očuvanje svetinja koje aktuelni režim u Crnoj Gori hoće da oduzme”, rekao je Mile Koprivica

Mile Koprivica iz Kuršumlije juče je sam prošetao centrom grada sa ikonom Svetog Vasilija Ostroškog i na taj način podržao sve pravoslavce u Crnoj Gori koji se svakodnevnim litijama bore da sačuvaju svoje svetinje.

Koprivica kaže da je to bila njegova lična litija i pita se zašto se u Kuršumliji ne organizuju litije kao podrška braći u Crnoj Gori jer dobar deo stanovništva Kuršumlije vodi poreklo iz tih krajeva.

– Osetio sam veliku ličnu potrebu da podržim borbu svih pravoslavaca u Crnoj Gori, odakle potiču Koprivice, za očuvanje svetinja koje aktuelni režim u Crnoj Gori kriminalnim zakonom hoće da oduzme.

Pošto je u crkvi Svete Trojice u Kuršumliji održan samo jedan moleban, koji je iz meni nepoznatog razloga bio slabo posećen, ja sam sa ikonom Svetog Vasilija Ostroškog obavio litiju tako što sam prošetao gradom. Pozivam sveštenstvo, vernike i sve građane da se u Kuršumliji ogranizuju litije pogotovo što veći deo stanovništva naše opštine potiče iz Crne Gore i stare Hercegovine – kaže Koprivica i dodaje da su se njegovi stari doselili u ovaj kraj 1904. godine iz Banjana kod Nikšića i da on tamo ima rođake.

Naglašava da su ljudi koji su ga sretali podržali njegov potez, čestitali mu i blagosiljali. To znači, kaže Koprivica, da narod hoće litijama da podrži Srbe u Crnoj Gori, samo neko treba da ih organizuje.

Izvor: Topličke vesti Foto: Privatna arhiva

Advertisement