Chicago, IL
54°
Clear
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 9mph E
Humidity: 54%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
54°F
54°F
54°F
55°F
57°F
WedThuFriSatSun
64°F / 48°F
55°F / 45°F
54°F / 41°F
48°F / 39°F
54°F / 41°F

Published 5 years ago

By Vera

SALE ĐORĐEVIĆ O ŠPANCIMA: Nećete me prevariti lošom igrom, znam koliko ste ozbiljni igrači

Španski novinari su posle utakmice Srbije i Portorika dočekali svoj red da postave pitanja srpskom selektoru Aleksandru Đorđeviću. Sale je na španskom govorio da je španska ekipa i dalje veoma ozbiljan protivnik i da ga lošije partije neće prevariti.

Srbija i Španija su do sada dobile sve utakmice na Svetskom prvenstvu. U nedelju će se u međusobnom duelu boriti za prvo mesto koje znači nešto lakši put do finala, a takođe znači i potencijalno izbegavanje Amerikanaca sve do finalne utakmice.

“Ne verujem im, sa svim iskustvom mogu da vam kažem da sam ih pratio na svim šampionatima i uvek dostignu sam kraj takmičenja, neće me prevariti, možda nekog drugog, mene ne. Znam da Španija može da počne tako, ali imaju veliko iskustvo.”

Španci su za razliku od Srbije imali veoma loš start, mučili su se u delovima utakmica protiv Tunisa, Portorika i Irana, a protiv Italije su takođe bili blizu poraza. Ipak selektor srpske reprezentacije ne misli da je Španija lošiji rival zbog lošeg starta.

“Ne verujem im, sa svim iskustvom mogu da vam kažem da sam ih pratio na svim šampionatima i uvek dostignu sam kraj takmičenja, neće me prevariti, možda nekog drugog, mene ne. Znam da Španija može da počne tako, ali imaju veliko iskustvo. Rudi, Serhio, Riki, Mark koji je fenomenalni vođa tog tima. Video sam ih u avionu i pitao sam ih kako su i rekli su samo da su mirni. Mirni su jer znaju da kada dođe vreme biće pravi takmičari i zato imaju uspeha preko jedne decenije”, rekao je Aleksandar Đorđević koji je uvek govorio da se divi španskom timu.

“Uvek ću tako govoriti o njima, a mi nismo i dalje uspeli da ih dobijemo. Želim da dobijemo Španiju jer mislim da je Španija bolja i i dalje ću imati poštovanje za tu selekciju jer su pokazivali kroz godine kako se pobeđuje. Uvek Španci osvajaju meadlje. Svima sam u mom okruženju rekao da Španija mora da se pobedi”, dodao je srpski selektor.

Srbija i Španija igraju u nedelju od 14:30

Tekst: N1 Foto: Youtube printscreen

YOU MAY LIKE