Chicago, IL
63°
Partly Cloudy
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 4mph ENE
Humidity: 58%
Pressure: 29.97"Hg
UV index: 0
11 pm12 am1 am2 am3 am
61°F
61°F
59°F
61°F
61°F
MonTueWedThuFri
81°F / 63°F
82°F / 63°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F
68°F / 59°F

Published 4 years ago

By Sanja Ilić

SAHRANJENA MICA TROFRTALJKA: Kultnu pevačicu i glumicu ispratili najbliži, nigde nikog od kolega iz sveta muzike i filma

Pevačica Milica Ostojić, u javnosti poznatija kao Mica Trofrtaljka, preminula je u 80. godini, a na večni počinak ispraćena je uz zvuke trube. U svojoj nekoliko decenija dugoj karijeri mnogo hitova, koji su naišli na velike simpatije kod publike svih generacija

Milica Ostojić, folk zvezda bivše Jugoslavije poznatija kao Mica Trofrtaljka, sahranjena je danas uz prisustvo rodbine i prijatelja na porodičnom groblju u selu Milićevaci kod Čačka.

Pevačica je preminula u 80. godini, a na večni počinak ispraćena je uz zvuke trube. U svojoj nekoliko decenija dugoj karijeri mnogo hitova, koji su naišli na velike simpatije kod publike svih generacija.

Karijeru je započela u lokalnoj “Dacovoj kafani”, a nakon toga nizali su se vrcavi hitovi poput “Davorike dajke”, “Predem vunu i kučinu” i mnogi drugi.

Uz pesmu Trofrtaljka dobila je i nadimak koji ju je pratio čitavog života, a za ovu muzičku zvezdu iz Čačka otimali su se najveći tadašnji srpski kompozitori.

Meni su gluma i pesma jedna ista stvar. Jer i dok pevam ja komuniciram sa publikom, smešim se i gestikuliram. Jedina uloga koju sam odbila bila je u filmu “Gej parada”, meni tu nije bilo mesto

“Moje ploče su se vrtoglavo prodavale. Oko 400.000 primeraka je prodato, pa iako nisam uvek nailazila na odobravanje meni je bilo bitno da ljudi vole i pevaju moje šaljive stihove”, rekla je svojevremeno Mica za intervju koji je dala čačanskim novinarima.

Osamdesetih godina sa Rambom Amadeusom i Ribljom Čorbom snimila je, sada već, proročku pesmu, u kojoj je opevala propast komunizma, a koja je naišla na velike kritike tadašnje vlasti. U svojoj karijeri oprobala se i kao glumica uz režisere Srđana Dragojevića i Srđana Karanovića, a ostala je upamćena njena kultna scena iz filma “Lepa sela, lepo gore”, kao i one u “Mi nismo anđeli”, “Rane” i “Miris poljskog cveća”.

“Meni su gluma i pesma jedna ista stvar. Jer i dok pevam ja komuniciram sa publikom, smešim se i gestikuliram. Jedina uloga koju sam odbila bila je u filmu “Gej parada”. “Meni tu nije bilo mesto”, ispričala je ova muzička zvezda u jednom od svojih intervjua.

Mica je iza sebe ostavila sina i kćerku, a unuk Vladimir je nasledio njene muzičke gene i svira harmoniku.

IZVOR: Rina FOTO: Rina/Printscreen

YOU MAY LIKE