Connect with us

aktuelno

SAHRANJEN BEZ PREZIMENA: Otkriven grob nestalog političara Vladimira Cvijana!

Published

on

Advokat Vladimir Cvijan, za čiju je smrt Srbija saznala tek pre nekoliko dana, kremiran je i sahranjen 19. januara 2018. godine, na groblju Lešće. Na mestu gde je urna sa njegovim ostacima, stoji samo ime.

– Vladimir Cvijan život je okončao pod velom tajne. Kremiran je i sahranjen 19. 1. 2018. godine, na groblju Lešće. Na mestu gde je urna sa njegovim ostacima, stoji samo ime – napisao je osnivač pokreta “Vera, ljubav i nada” Nemanja Šarović.

Mesto gde je sahranjen nekadašnji saradnik Borisa Tadića i Aleksandra Vučića bilo je misterija, baš kao i njegova smrt.

Tragom informacije koju je zvanično saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, da je Vladimir Cvijan preminuo 5. januara 2018. godine i to usled utapanja, pošto je njegovo telo pronađeno u Dunavu u Beogradu, pitanje gde je sahranjen Vladimir Cvijan postavljeno je JKP “Pogrebne usluge” u čijoj nadležnosti se nalazi 10 beogradskih počivališta, ali je poručeno da taj odgovor mora da da porodica.

Zatim je otkriveno da je Cvijan kremiran 19. januara iste godine, a zahtev za kremaciju potpisao je Cvijanov otac Mirko Cvijan, inače profesor Biološkog fakulteta.

Kako je preminuo advokat Vladimir Cvijan i zašto se za njegovu smrt nije ranije znalo, iza koga je dugogodišnja karijera, trag se gubi 2014. godine, kada je nestao iz javnog života Srbije, i dalje je nepoznanica. Spekulisalo se da je neko vreme boravio u Americi, a takva saznanja imala je i njegova bivša supruga.

Cvijan je od februara 2008. godine bio Tadićev savetnik, a obavljao je i dužnost generalnog sekretara Predsedništva Srbije. Predsedništvo je napustio 2010. godine, da bi potom pristupio Srpskoj naprednoj stranci. Na listi SNS-a, na parlamentarnim izborima 2012. izabran je za narodnog poslanika, da bi naredne godine napustio tu stranku.

Izvor: Direktno Foto: Twitter / @NemanjaSarovic

Advertisement